The ladies at Moulin Rouge

Några timmar senare har vi delat ut flyers till alla i Falköpings Stad och hoppas nu på att vi lyckades locka många till att komma och kolla på föreställningen ikväll. :) Väntar nu på resten av ensemblen! Hugins


Wall of fame

På Medborgarskolan är man kändis nu för tiden..:)


The stars fall to my feet

Landat hemma hos min E, vi har haft en riktig höstkväll med promenad, te och babbel, precia vad jag behövde. Imorn blir det upp tidigt för att fixa hår o smink inför en heldag i Falköping. Vi är fem som ska gå runt på stan klädda i Moulin Rouge-style a 1899 och göra reklam för föreställningen som är kl19 på kvällen. Ska dessutom bli riktigt fint väder och så är det skördefest i stan..perfekt! Nu blir det 8 härliga timmar med sömn, hugins!


The road under my feet

Gudarns vad mina fötter värker..och jag som är så redig med ilägg och ordentliga skor men nädå.. Står på busshållplatsen och ska hem till huset o hämta packning för en heldag i Falköping imorn (ledig från jobbet plus föreställning). Nu blir det heller inte många fler nätter hos m&p för tanken är att flyttlasset till Emma går i helgen (yay!). Det har varit väldigt skönt att bo hemma ett tag men jag ser så fram emot att bo med min goa vän, vi kommer ha det hur mys som helst ihop! Så, dags o hoppa på bussen. Hugins!


(Yesterday)

Oj vad denna dagen sprang iväg! Har hunnit med mycket..även lunchat med mamma, alltid lika mys! Nu bär det av till N3 för danslektion, åå jag vill bara att klockan ska bli sju nu så jag får röra på mig! Har sjukt ont i fötterna så de ska bli så skönt att kicka av sig skorna. Senare ikväll blir det nog en promenad sen har jag gjort mitt för idag! Hugins

..bild från bulgarien i somras, take me back!


Sometimes it last in love

Min älskade älskade lilla vovve.. gud vad jag saknar dig. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig och vill ha dig hos mig.


Business

By the way.. detta har jag på mig idag: Skjorta collection dam, stickad tröja Rut m.fl, slimjeans casual och skönaste skinnbootsen från D for Dasia. Puss o kram!


@ work

Hi guys! Rullade in på jobbet för ett tag sen o har dragit dammsugaren över golven..står just nu o ska klä om två grabbar i nya kostymer och skjortor så de blir höstfräscha :) Öppnar om tio så nu blir de o sätta fart! Hugins


How can I decide what's right?

When you're clouding up my mind
I can't win your losing fight
All the time

 


In my heart



Magic number of three

Vill inte ge er för mycket, men här är tre härliga bilder från föreställningen. En liten sneak peak ;)

 










"Stående ovationer för Moulin Rouge"



Puh. Efter en helg med föreställningar (och en arbetssöndag) är jag helt slut. Jag är trött i varenda led i hela kroppen, men väldigt väldigt lycklig. Äntligen får vi visa upp denna fantastiska musikal och vilken publik vi haft hittills. Under både fredagen och lördagens föreställningar har det till största del varit familj och vänner som tittat och hänförts. Efter premiärföreställningen hade vi en liten fest med hela ensemblen; mat, dryck och massa skoj. Jag och Emma kom inte i säng fören halv fyra på lördagsmorgonen.. När vi vaknade senare på förmiddagen gjorde vi en brakfrukost och sen började det plinga i telefonen; "Grattis till succén" "Så fina recensioner, gratulerar"... Jag och Emma insåg i samma sekund att vi måste ha fått goda ord utav tidningen och jag rusade ner till kiosken, med ett enormt leende på läpparna och sträckte mig efter tidningen..och där var jag, på förstasidan, sittandes på Emma och Stefanies axlar. Jag hoppade ut på gatan och rusade upp till Emma som stod och hängde ut över balkongräcket, fullständigt ivrig. Vi läste den fantastiska recensionen och tjöt av lycka, så otroligt härligt att få lön för mödan! :)


P R E M I Ä R

HEJ! Genrepet igår gick sjukt bra och jag vill bara att klockan ska bli sju nu, för då är det premiär!! Äntligen där, jag blir helt sprallig när jag tänker på det! :) Sitter vid köksbordet och får små glada utbrott och min bror bara tittar på mig, haha. Så länge som vi kämpat för detta och nu äntligen får vi visa upp det :) Love it!

Fick världens mysigaste start på dagen i alla fall, kom precis hem efter promenad och frukost med söta Linnea. Dessutom skiner solen idag :) Ska ta mig en dusch och ta mig in till stan för o mysa med Emma timmarna innan vi ska vara på teatern kl16. Hoppas ni kommer o kollar ikväll - om inte - kom en annan kväll för detta (Moulin Rouge) måste ses! Hugins


Red head beauty

När alla föreställningar är över och jag så sakteliga kommer att komma tillbaka till vardagen, då försvinner det blonda svallet och byts ut mot höstigare toner :) Jag längtar!


A little piece of new things

Aloha! Idag vaknade jag med ett leende på läpparna kombinerat med träningsvärk i höftböjarna och blåmärken på knäna. Jag dansade min första danslektion på väldigt länge igår, som jag saknat det. Nu är det frukost som gäller, precis hemkommen från morgonwalk. Igår kväll (inatt) fick jag ett mindre ryck och började göra om utseendet på bloggen. Är inte jättehaj på det där men det finns mycket hjälp att hämta lite varstans så jag kan hålla på ett tag när jag väl börjat. Nu är det bara headern som ska bytas ut med nya foton!

Ikväll är det genrep inför publik (sponsorer mfl) och imorgon smäller det... PREMIÄR!! Hugins


Zero

Hej finisar! Jag har NOLL energi just nu och sitter mer eller mindre bara rakt upp och ner i sängen. Hade lust att titta på första säsongsavsnittet av Skavlan men jag orkar inte gå ner till vardagsrummet!.. förstår ni hur trött jag är då? Hela helgen kommer spenderas på Vänersborgs Teater så för min del får det regna hur mycket det vill, bara så ni vet. Ha en goe helg, ska försöka ta lite bilder under repen så ni får ta del lite av vårt slit! Stora hugins ♥


Jag och Thilda en trevlig kväll på Smögen, förra sommaren.

(Var förresten och slingade håret hos Frida igår och jag var såå nära på att färga hela altet istället! Ska ju färga håret rött/brunt när föreställningsperioden är över, men jag blev bara så sugen på en förändring.. ångrade mig dock i sista stund!)

I may look calm but in my head I've killed you three times



Hej på er. Idag har varit en konstig dag. Jag vaknade med en energinivå få tilldelas en tisdagmorgon, men tappade den lika fort som jag hörde regnet smattra på taket; jag som kände så för en skogspromenad i höstsolen. Hela förmiddagen loggade jag ut och in på facebook och min mail i hopp om att något nytt skulle ske, tills jag tog mig i kragen och åkte in till Thn för att ögna igenom varenda vrå på Myrornas, på jakt efter musikalkläder. En vit skapelse senare (hemmasydd brudklänning?) mötte jag upp Steff på Espresso House för latte och toast. Vi gjorde allt i helt fel ordning och begav oss senare till More than love för att, med välfyllda magar, prova korsetter. När vi var färdiga kändes det som att jag tryckt tillbaka toasten upp i halsen.. Däremot fick jag tag i precis den korsetten jag ville ha och är numera en aning mindre stressad inför alla mina klädombyten, som ska finnas färdiga att hoppa i på repet på lördag.. he. Energinivån på väg till sången studsade upp och ner och likaså under tre hela timmar i replokalen. Min röst känns opålitlig och svajig för tillfället så jag tänkte tillbringa morgondagen med att vara tyst. På jobbet. Med en fantastiskt pratglad arbetskollega. Kanske inte, men mina stämband måste få sin vila. Jag kan ju alltid mima eller gestikulera. Eller skriva ner mina svar.

Nu, kudden. Hugins

Quote

Kloka ord á Mikaela Forni:

 

'"Det är läskigt" säger jag och rycker på axlarna.
Han skrattar. "Vadå läskigt?"
"Ja" säger jag och gör en paus... "Tänk om vi börjar tycka om varandra jättemycket så går det åt helvete".
Han svarar snabbt. "Ja tänk om? Men tänk om det inte gör det?"
Jag tar ett djupt andetag.

För såhär är det. Man kan backa hur många steg som helst så fort någon annan tar ens ett myrsteg fram. Man kan ta upp händerna i protest och backa bakåt som om hela ens kroppsspråk säger att ta det jävligt lugnt nu, jag kom inte hit för att någon skulle ta mitt hjärta och långsamt köra ner en hel hands sylvassa naglar i det. Det har redan hänt för många gånger. Så kan man göra.

Eller så springer man fram och hoppar upp gränsle och börjar skratta medan man kysser honom.

Det är ungefär som att välja mellan att alltid ha grå himmel eller välja strålande sol med risk för regn.
Ni fattar väl hur lätt det valet är?'


I can see you have a pocket full of diamonds

Hellu! Idag har jag varit ledig och började dagen med en skogspromenad. Tänkte knalla runt en timme, men jag gick alldeles för långt och var ute väldigt länge, så när jag kom hem kröp jag nästan på knäna så hungrig som jag var, haha. Det är skönt att starta dagen med frisk luft. Annars har jag ägnat tiden åt att leta kläder till musikalen, börjar få lite smått panik nu eftersom jag inte fått allt jag trodde jag skulle få uppsytt, utan måste nu (1½ vecka innan premiären) ut och leta kläder..!

Så om det är någon som sitter på en hel hög med korsetter, stövletter, handskar, kappor, hattar och diverse klädesplagg som andas Moulin Rouge á 1899.. let me know!

Nu vidare till rep! På onsdag flyttar vi all rekvisita och dekor till Folkets Hus Teater i Vänersborg och på lördag har vi första repet på scen.. äntligen! Hugins

Remember all the sadness and frustration and let it go




I'll never be whole again


Jag kommer nog aldrig känna mig riktigt hel igen om jag inte får komma tillbaka till Santorini.. Och det snart.

Igår, för ett år sedan, kom jag hem från min fantastiska öluffning i Kykladerna och om jag längtar tillbaka och har gjort så i ett helt år.. Den Grekiska övärlden, framför allt Santorini, satte spår hos mig som jag alltid bär med mig. Så fort jag får chansen igen så åker jag, utan tvekan.. Greece in my heart. ♥


I belive I'll be falling into pieces

Okej, snart ramlar jag nog isär. Jag slits mellan jobb och musikal fram och tillbaka hela tiden. Jag älskar det jag gör men nu är det knappt två veckor till premiär och det börjar bli tufft. Rep efter rep tragglar vi dans, sång och framför allt drama och jag börjar bli lite kluven av att gå i och ur min karaktär. Satine, som jag spelar i musikalen (Moulin Rouge för er som inte är insatta) är en väldigt vän och omtänksam person, som ger av sig själv mycket mer än hon någonsin fått tillbaka. Hon är en kurtisan (lyxprostituerad..) och får varenda man att tro på varje ord och blick hon delar ut. En dag träffar hon Christian och blir handlöst förälskad, något som är direkt mot reglerna. Hon finner ingen anledning att leva utan honom och de gör allt för att dölja sin kärlek. Hon har därav två sidor; en showande charmant sida som lockar varenda man till sig med en fingervisning och en annan sida som skulle göra allt för sin älskade Christian. Hon vet inte mycket annat än Moulin Rouge och har spenderat större delen av sitt liv i trygghet där. Och samtidigt som hon slits mellan två världar försöker hon bibehålla ett spelat intresse för mannen som håller nattklubbens öde i sina händer; Hertigen. Han som investerar i att bygga om Moulin Rouge till en teater på ett villkor; en ensamrätt till just Satine..


Nicole Kidman som Satine i filmatiseringen om Moulin Rouge

Historien ligger mig varmt om hjärtat men det tar på krafterna att spela en så blottad, uppvaktad och kluven roll. Missförstå mig rätt; det är det bästa jag någonsin gjort och alla nya människor jag lärt känna är helt underbara, allt jag lärt mig ofattbart värdefullt, det går inte i ord att beskriva denna upplevelsen, men nu är det såpass nära premiären och prestationsångesten blandas med en förtjust glädje och en enorm längtan av att äntligen få stå på scenen inför en fullsatt teater...

Så en stor kram för all kärlek.
Nu är jag så trött så jag stupar.. Hugins ♥

Been hiding behind bushes and trees

 

Dans i Paris, sol i Bulgarien, semester i Västervik, dans på Granngården, sångcoachning, showcase, helgrep, flytt, jobb på Esprit, repetition 3-6 dagar i veckan. Där har ni en liten utläggning och en ursäkt för min frånvaro :) Hugins!


Underneath the citylights there is a world few know about


RSS 2.0