Lördag

Oktobermarknad idag hemma i Vänersborg. Alltid lika mysigt när det är det och dessutom höll sig vädret utan regn. Jocce och jag mötte upp mormor och morfar utanför Nordfeldts och tog en fika, sen vandrade vi runt och köpte strumpor, halsdukat, skinnhandskar och kokostoppar:)

Joakim och jag är hundvakter idag, till den här sötnosen:


Lilla Chanel, 4 månader:)


Jag och lillbusan i skogen.



Detta har jag köpt på marknaden idag:
KRYDDOR (fem burkar för 60 kr!)
STRUMPOR (14 för 100 kr)
NAVELSTAV (vanlig med äppelgröna stenar)
DONUT (en med chokladöverdrag, såklart)
KOKOSTOPPAR till min bror

Nu är det snart dags för naan-bröd med god indisk kryddig fyllning. Tikka Masala spice mix från Santa Maria är hur god som helst; try it! Många kramar E.

Graderna sjunker

Hej vintern (snart åtminstone).. Hoppade in lite extra igår mellan åtta och halv tolv. Tanken var ju att jag skulle gå till myrorna och köpa pälsmössan jag förälskat mig i för 65 kronor, men så blev då inte fallet. Gav mig istället hemmåt vid tolv-tiden och gjorde mig lite god mat innan jag cyklade till vårdcentralen för min sista vaccinspruta (mot hepatit). En motvind senare låg jag på pilatesbollen hemma och tränade magen, innan jag tog bussen tillbaka till trollhättan för att möta upp jocce på banken. Två nya konton, en miniorkidé och en ljuslykta senare åkte vi hem och firade Jocces mamma som fyllde år! Dagen till ära hade Emma bakat en kokostårta, mm.


Jag i väntan på bussen (i min nya jacka från myrorna för (!) 135kr)


Gosse-anka från La Villa som jag förälskade mig i :)

Dagen idag har sett ut såhär: JOBB.
Nu har jag äntligen kommit hem och tuggat i mig lite kyckling och mango. Sitter och lyssnar på min mamma som pratar med sig själv och pappa som talar om vad det är på tv-tablån ikväll. Intressant. Big hugs!


Jadå

Spinning igår kväll med Emma. Det var jobbigt! En timme på en cykel är inget annat än att svettas över. Men skönt var det för benmusklerna kan jag tala om! Idag blir det gym, lite senare än vanligt men jag orkade helt enkelt inte gå upp kl8, haha. Ska åka och hämta Emma i ösregnet sen bär det av till Sportlife. Idag tar jag med mig Magazine Fitness och deras bra träningsprogram (som jag vanligtvis glömmer). Tack o hej!


Nu äre klippt..

Tid Hos Zandhoff & co kl9 imorse. Linda tog emot mig och de närmsta tre timmarna låg mitt hårs öde i hennes händer. Och så bra det blev! Nya ljusa fräscha slingor och lite uppklippt, jag är jättenöjd:) Funderar nu på att förlänga håret nästa vecka (smarta jag som klipper mig kortare sen förlänger) men jag blev så himla sugen på det när vi pratade på om det. Jag är exakt likadan varje gång jag går till frisören. Direkt efter en klippning brukar jag springa till närmsta Åhléns eller Bellbox och inhandla bra hårvårds- och stylingprodukter. Tagen för stunden liksom.
Nej, nu ska jag ladda för spinning och eventuellt ett Mio-besök innan. Kram!
 

dålig bildkvalité och egentligen ser man inte mkt av håret, haha.

big nose

Paardey

Ikväll blir de partaj, vet inte hur mycket,
var eller när men Emma och jag kommer nog på nåt:)
Här är förresten nya partytricket (haha):




En liten funderare

Jag har åkt buss hem till Vänersborg fyra kvällar denna veckan och varje gång har en hög med målbrottsinvigda femtonåringar suttit längst bak och skrålat med dålig punk på mobilerna. Jag må låta som en lillmorsa, men alla vill inte lyssna på musik 24 timmar om dygnet. Speciellt inte på bussen där man får chans att koppla av mellan varven. Alla får göra som de vill, jag tycker bara att det här med musik i mobilen har gått lite för långt. Vart tog allas headset vägen?

Härliga oss





Jag går lös..

..på allt vad inredning heter just nu. Vi har inte ens fått lägenheten än men redan har jag hittat hur många hemsidor som helst med inredningsprylar. Jag blir tokig:)
Här har vi några prylar som jag skulle vilja beställa hem:






















Och så min favorit...väggorden:




Hemsidor att besöka (som har det mesta!):

frapp.se
perfecthome.se

bluebox.se
vaggord.se

Möjlighet att designa egna väggord med typsnitt, strl mm
houseofhedda.com
formodesign.com
innerum.se

God natt

Hej alla kvällsvakna. Idag har det varit en underbar höstdag med färger och blåst. Jocce och jag var på Em-möbler en sväng och kikade (vi är väldigt förväntansfulla inför lägenheten) och jag hittade MATTAN jag så hemskt gärna vill ha i vardagsrummet! Joakim tyckte om den han också och nu funderar vi på grått, svart och grönt i vardagsrummet. Vad sägs om det?

Sitter i sängen, alldeles nybadad bokstavligt talat.. jag tappade upp varmt vatten och skum i badkaret och har legat och gottat mig och mjukat upp huden. Jätteskönt! Dags att nana. Take care:) Kramas


Härliga dagar

Vuxna människor snattar inte, hur kan man ens tänka tanken!?
Är man 60 år och inte har råd med en vara på 11 kronor, varför ens bry sig om
att gå in i affären? Jag förstår inte..

En nio-timmars arbetsdag gick över förväntan snabbt. Jag var trött när jag gick genom kungsallén i morse, men så fort jag kom in på jobbet mådde jag bra och konstaterade att jag trivs så himla bra där. Det känns skönt att gå till jobbet när man vet att det är roligt! Så vill jag alltid ha det.

Emma kom och hämtade mig efter jobbet och vi tänkte ta en promenad, men eftersom vi båda var halvt utslagna efter för mycket/för lite sömn bestämde vi oss för att åka hem till mig istället. Pappa hade gjort jättegod kasslergratäng, sen blev det tinade mangotärningar och kaffe, mm så gott! Imorgon blir det gymmet, sen ska jag bara hem och slappa med pappa. Är ledig enda till söndag kväll nu så jag ska passa på att spendera varenda minut med alla jag tycker så mycket om:)

mango

Hälsade på farmor och farfar igår och blev bjuden på världens godaste fiskgratäng. Vi satt och åt, pratade om gamla minnen och tittade på gamla fotografier (bl.a från den tiden farfar gjorde lumpen i Gaza). Jättemånga fina fotografier i svart-vitt från allt från 40-, 50- och 60-talet. Det var tider det.

En liten önskelista

Här har jag hittat lite fina saker som jag verkligen vill sätta upp på väggarna eller på ett bord i vår nya lägenhet.. man kan ju önska sig åtminstone:)




Urläcker väggklocka från chiasso

Zebra-tavla från Ikea. Vill ha..


Ett till fint Ikeamotiv. Diskreta färger och så fin!


Min absoluta favorit. Skålen/fatet "Ikea Stockholm" med gröna äpplen i, hör ni hur fint det ser ut?





Min nya hobby

Hej från mig.



Var ute på kusten med pappa och Mattias igår och hälsade på farmor och farfar i stugan. Baktanken var egentligen att farmor fyller år på torsdag, men mest var det bara trevligt att hälsa på dem. Jag har knappt varit ute i stugan i sommar, det har inte funnits tid eller tillfälle. I present fick farmor en bok, ett väldigt fint kort (som jag målat med hjälp utav akvarellpennor) och två biljetter till Robert Samuelssons enmansshow "Grottmannen", som hon och farfar ska gå och se på tisdag. Hon blev jätteglad (farfar också som fick ta del utav presenten).
Det var ett härligt höstväder där ute som växlade mellan sol, blåst och regn. Vi gick ner till bryggan och det första farmor fick syn på var (vad hon trodde att det var) sälen; som bor någonstans i Gullmarsfjorden, men som senare visade sig vara en helt vanlig fiskmås. Trist. Ett nybygge på gång dessutom. Den gamla boden vid viken har rivits (äntligen efter många års ruttnande träplankor) och nu byggs en ny med ett härligt soldäck. Gissa vem som kommer slåss ordentligt för att få den solplatsen?:) Pappa tyckte vi kunde bygga boden till en liten friggebod istället och hyra ut den till turister för några tusenlappar i veckan. Jag menar, vem vill inte hyra en stuga på västkusten med tre meter till saltvattnet, ett steg från perfekta solklippor, en brygga ut med trampolin och bara någon kilometer ifrån härliga Lysekil? Det tror jag stenhårt på pappa.

Väl där ute hade vi väldigt trevligt. Vi åt god mat, pratade, promenerade och spelade plump. Min nyvunna hobby. Plump är ett kortspel som i det stora hela går ut på att vinna stick. Ett jätteroligt kortspel som vi spelade väldigt mycket för några år sedan. Men det har liksom lagts på hyllan ett tag, för att denna hösten återupptas.


Nu befinner sig mamma i varma Turkiet på kurs med jobbet. Jag är inte ett dugg avundsjuk. Inte alls. Hon ligger säkert bara i en solstol några timmar om dagen, badar lite, blir lite brun och äter färsk frukt kilovis varje dag. Hua. Time to go to bed..jag vann plump förut mot pappa och Mattias (kul med tanke på att jag förlorade grovt igår, med 100 poäng till närmsta motståndare..bra erika) så nu kan jag lägga mig med gott samvete:) Hugs!

Såhär är läget just nu

Okej, jag är inte alls på humör för att skriva och har heller inte varit det de senaste dagarna. Jobbat en del nu och det blir mest kvällar så jag är så trött på dagarna. Bara tränar, promenerar och vilar. Längtar efter helgen nu och hoppas på att vädret gör mig glad:) Tack och hej!

RSS 2.0