Ojojoj

Varför är jag så trött? Dags att krypa i säng om några få timmar så jag orkar jobba imorgon..
Mamma och jag tog en väldigt lång promenad men det var ju bara frisk luft:)

Hittat ett roligt program från IKEA där man kan inreda med möbler därifrån och planera hur man vill ha det. Ikea Home Planner finns att ladda ner från hemsidan! Lite choklad och kanske Chanel (inger o lasses nya hund) ska göra mig piggare ikväll. Kram!

Saturday

Hej folket!
Igår var det en väldigt trevlig fredagskväll. Jocce o co har besök från Norge så det var finmiddag med god kyckling- och bacongryta, mm! Emma och jag stod för efterrätten så det blev kladdkaka med glass, hemgjord chokladsås och hallon. När klockan var elva slocknade jag i soffan för jag var så himla trött! Sen vaknade jag och var jättepigg och tittade på nån Jackie Chan-film. Idag har Emma och jag varit en runda i stan och tittat på smycken. Pandoraberlocker till våra armband och lite navelsmycken till mig:) Sen var vi inne på lite inredningsaffärer och skaffade inspiration till lägenheten, mys!

Efter stan körde jag Emma till Johan (de skulle kolla fotboll) och sen tillbaks till Jocces hus och stensomnade i solen. Haha. Jag är en trött själ just nu.

Snart blir det 100-årskalas hos Gustafsson (50 x 2). Ska bli väldigt roligt! Big hugs!

Vår fina trädgård

Min växtpåtande moder och idérika fader passar perfekt ihop på alla sätt och vis. Till och med när det gäller att arrangera en trädgård. Mycket färg och mysiga platser finns det hos oss på Arrendegatan.
Lite plockbilder från våra kreationer:






















Happy days!

GLAD nyhet nr1: Jag har fått jobb (om ni inte förstod det av förra inlägget) på Hemköp i Trollhättan:)
GLADARE nyhet nr2: Vi har fått LÄGENHET!! En jättefin 3:a på 70kvm i centrala Thn med balkong och öppen spis. Jag är såå glad. Joakim med såklart:) Känns lite vemodigt för ju närmare vi kommer flytten i november, desto längre bort hamnar hemma. Hemma hemma, hos mamma pappa och Mattias. Jag trivs så himla bra och skulle kunna bo hemma hela livet, men det känns nytt och spännande och väldigt roligt att flytta ihop med Joakim. Vi trivs fantastisk bra ihop och kommer nog att få det väldigt bra.

________________________________________________________________________________________________

Var på Em-möbler idag och tittade på fina saker: soffa, soffbord, mattor, gardiner, sängar, speglar, tavlor, lampor.. ja allt. Än så länge är det mest inspiration, men vi hittade faktiskt en fin hallmöbel som det lutar åt att vi införskaffar.. Titta:

      



Tisdag



Vaknade imorse av att någon i huset gick upp och låg och blundade en stund för att vänta på att klockan skulle ringa kl7.30. När det kändes som jag legat i evigheter bestämde jag mig för att sätta på mobilen och kolla tiden, och till min förvåning var klockan bara 03:13 (!) Där låg jag och väntade på att gå upp och så var klockan mitt i natten. Jag försökte desperat somna om men kunde helt enkelt inte somna. Gick in och la mig i Emmas rum och kände att "aah nu kan jag somna om.. men tror ni jag somnar? Nej självklart inte. Jag nickade till några minuter men vaknade sen av att det kändes som att nån spolade runt allt vatten i magen, jättekonstigt! Det gick up för mig att det måste ha varit fullmåne eftersom det i princip är de enda nätterna då jag sover dåligt. Och månen har ju med vattnet att göra, inte sant? Jag vet att det låter jättedumt, men så tror jag iaf. Har dock inte haft en kalender där det står vilka datum fullmånen är på, så jag har inte fått någon bekräftelse..kanske någon som vet?

Efter många fler timmar gick jag upp, dödstrött, ur sängen och såg fram emot frukost. Då jag gjort min gröt, hällt upp mjölken och börjat äta upptäcker jag att mjölken är 8 dagar gammal (!? hur lyckas man bevara ett 8 dagar gammalt mjölkpaket frågar jag fam Z) så jag fick ta yoghurt istället. Yoghurten var iofs väldigt god.

Första dagen på Hemköp idag. Var där prick 8 för att lära mig kassan och det gick riktigt bra! Alla som jobbar där verkar väldigt trevliga och vi har faktiskt riktigt fina arbetskläder:) Trevligt trevligt. Så nu har jag fått en massa PLU-koder hem att lära mig, det ska nog gå bra.

_____________________________________________________________________________________________

Efter jobbet åkte jag till Ö.B för att titta om de hade nåt spännande samt för att hälsa på Emma, som jobbade i sina grön-gråa kläder;) Jag köpte fyra fina blockljus och sen åkte vi hem till moi:) Tittade på bröllopsklänningar (i don't know why) och bara mös. Hemma hos joccis nu och gör i princip ingenting, härligt.

Big hugs. Erika

Kanonhelg

Helgen artade sig alldeles perfekt, precis som jag förutspått! Anlände i Örebro vid tretiden i fredags och möttes av en nyfriserad glad Hanna. Vi konkade in till stan för att leta present till Maria och knallade in på Entré, där vi hittade en jättefin tavla till henne och en jättefin tavla till mig. Det första jag gjorde i Örebro var alltså att köpa en stor tavla (med ett fotografi utav ett tigeransikte, väldigt fint) som jag fick knöla med mig på tåget hem idag. Inga problem.

Sen mötte vi Moa och hennes vän Emma. Så kul att träffa moe igen, har saknat henne som sjutton! Och nu drar hon till Berlin på fredag (!) och ska jobba som au-pair i ett år, spännande! Det ger mig en anledning till att resa lite:)
Maria kom senare och Hanna åkte hem. Sedan började förberedelserna.. Maria, Kim och Sara slog ju ihop sina fester till en som ägde rum igår och vi gjorde iordning en liten spektakulär meny som väckte allas intresse mellan allt öl och vin:

Pizzabullar
Toast med tonfisk- och äggröra
Fruktspett (galia- och vattenmelon, kiwi, banan, persika, vindruvor)
Tomat och mozarellasticks
Gröna oliver
Nachochips m. ostsmak
Salta pinnar
Kladdkaka
Bål med mango och frysta hallon

Jättegott!
Mkt folk blev det men städat och snyggt, hellyckat verkligen! Roligast av allt var att träffa nytt folk, den enda jag egentligen kände var Maria men alla var väldigt mysiga och trevliga:)
Efter att alla rymde huset cyklade vi ner till stan och satte oss på Pitchers, för att sedan dra en sväng till Palett för att Henning och Jesper skulle äta mat. Jag upptäckte till min förtvivlan att jag fått rödvin på mina beiga chinos och planerade att kasta in dem i frysen så fort vi kom hem. Klockan blev halv tre, halv fyra och fyra.. halv fem kom vi hem oskadda men kalla och drog igång med städningen. Vi dammsög, skurade, plockade disk och chips, rev ner alla papperslappar Sara tejpat upp ("Utgång = Hemgång", "Fullt ös medvetslös", "Klotterplank, skriv nåt!", "Ta av dig skorna" m.m), tvättade sminket och borstade gaddarna. Sedan stensomnade vi innan vi ens hunnit lägga oss i sängen.

Idag har det bara varit chill. Vi städade bort det allra sista och bara umgicks.
Fick skjuts till tåget och vinkade farväl till Örebro för denna gången. Nu är jag hemma och är väldigt trött.
TACK för en go helg i Öret, miss you guys already! Love ♥
_____________________________________________________________________________________________

Resultat från Alliansloppet:
Joakim (inlines, 2,8 mil) - 1:15:08
Pappa (inlines, 2,8 mil) - 1:23:31
Skitbra!! Jag skulle inte ens ta mig i mål.. tror jag.

Varför är jag inte smartare..

..än att jag tränar fyra dagar i rad när det var typ en månad sedan jag stod på stepbrädan eller med vikterna i händerna. Bra Karlsson. Ni kan ju lista ut med tårna att det är träningsvärk jag syftar på. Jag får helt enkelt skylla mig själv, men det är skönt att känna att man har tränat:) Jag har ju haft mina auditionpass tis-tors och så var jag och brorsan på gymmet även i måndags för att starta upp lite inför resterande veckan och det gick ju bra men nu är det aningen svårare att gå i trappor än vad det var i söndags. Konstigt.


Japp, kunde inte säga det bättre själv haha.

Hur som helst har jag varit en riktig träningsbrud i veckan så i princip alla på Sportlife undrar om jag sover över där eller inte. Fick även ett solkort innehållande 500 kronor (thank you!) från paketerbjudandet då jag tecknade mitt medlemsskap. Min bror och mamma har även dem detta solkort och det innebär att jag kan sola upp 1500 spän utan vidare eftersom de ändå inte tycker om solarium. Å vad jag ser fram emot hösten. haha.

Träffade Johanna igår, nyhemkommen från Nordkapp. Åh vad kul det var att se henne igen:)

Och för er som är lite nyfikna har jag TVÅ väldigt roliga nyheter att avslöja inom kort. Ett besked jag fick igår och ett som inte riktigt ännu har nått i hamn. Vänta så får ni se:D

Om cirkus en timma bär det av till Örebro och den efterlängtade träffen med Hanna och Maria (och fler från Lkpg??). Imorn blir det 20 års fest x 3 (60-års fest!?) med mycket nytt folk och detta ser jag verkligen fram emot. Har precis gjort mig en nyttig och färggrann sallad att äta på tåget till lunch innehållande tre olika sorters sallader, chokladtomater (nej de smakar inte choklad, de ser bara ut som det), paprika, salladslök, soltorkade tomater, kalkon, fetaost och lite pasta. Mmm! Lookin forward to my trip:)

På lördag är det Alliansloppet här i Vänersborg och Trollhättan! Pappa och Jocce är duktiga och ska åka ett varv och tävla i full fart på sina superinlines. Heja dom och alla andra som ska vara med!



Take care, så ses vi på söndag! Big hugs Erika

New life

Sista dagen på jobbet igår, nu är det nya tag som gäller. Har fixat tre dagar denna veckan på arkivet sen vet jag inte vad som händer. Söker jobb upp och ner överallt, vill verkligen bara jobba nu!
Sitter och tittar på "du är vad du äter" efter reprisen på Kallurs fall. Ska åka till älsklingen snart, väntar mest på att tiden ska gå just nu. Mattias och jag var på Sportlife och gymmade lite. Blev mage och rygg för min del, sen en stund i solariet (såå skönt!). Innan det var jag på vårdcentralen och kollade upp min onda mage och tog massa prover. Jag har väldigt bra värden, men kanske har nån infektion. Ajaj.



Var på Nordens Ark för ungefär en vecka sen nu, har inte skrivit nåt om det men bilder kommer upp snart. Varför inte bli fadder till djuren på Nordens Ark? Eller skänka en gåva? Lite gör mycket. Gå in på http://www.nordensark.se/hjaelp-djuren/ och hjälp till! Många kramar

I found it

Här kommer min lilla dikt som jag fick hederspris för i Uddevallas poesitävling -05:)
Min snälla Lena skickade den till mig på mailen, eftersom jag inte kunde hitta den här hemma.
Skickade alltid mina dikter till henne och massa andra texter, men nu skriver jag så sällan..
måste komma igång med skrivandet igen, det är ju så roligt!

Juryns motivering:
"En vardaglig reflektion blir överraskande genom sin personifikation!"

En kofta av flanell
ligger på min säng
Hur hamnade den där?
Inspirerande ligger den
och gnuggar sig mot mina lakan
Alldeles nöjd med sig själv
Inga tankar på att den kanske är för blå
Eller varför den är storlek 36/38
Den bara ligger där
och njuter av livet

Hihi, söt va? Puss o kram!

Hittade

..ett gammalt inlägg som inte blivit publicerat. Ibland är tekniken inte med mig.

4e aug:
Okej, today's a good day. Har varit på gott humör hela dagen. Inte strålat av leende men bara mått väldigt bra. Lunchade på Stålverket med pappa vid 12-tiden, alltid lika god mat och lika gott sällskap när man lunchar med honom! Varit inne i thn idag och sökt lite jobb, jag måste verkligen ha ett nytt jobb till hösten nu..har ingenting planerat och jag är beredd att arbeta mycket!

Jocce och jag satt o kollade på lägenheter igårkväll och upptäckte en ny hyresrätt på strandgatan som blivit ledig. Vi skickade intresseanmälan direkt och så ringde Jocce upp hyresgästföreningen idag. "Ni är inte de enda som ringt på lägenheten" svarade hon men också att den skulle ligga ute 24 timmar sen skulle de sålla och kolla vem eller vilka som har chans till stället. Åh det vore verkligen min dröm att få bo där nere! Det kan inte bli bättre.. en 2a på 58 kvadrat med balkong. Ja tack.

Nu ska jag ta på mig superskorna och ge mig ut på en powerwalk. Har laddat ner lite musik för att förnya min mobil, blir lite trist att lyssna på samma musik varje gång man är ute och går.



Just nu på min lista:
Lady Gaga - Just Dance, Paparazzi & Beautiful Dirty Rich
Huey Lewis and the News - If this is it
Chris Brown - Forever (ja han lyssnar vi då alltid på)
DJ Jurgen - A higher love
Fergie - Labels or Love
Usher ft. Young Jeezy - Make love (in this club)
Enjoy your day! Kisses








Vi ska inte vara ledsna..

..för att vi inte fick lägenheten, men det är jag Ändå!

Över till annat; idag har varit en väldigt rolig dag, jag (och många med mig) har varit lite smått övertrötta och det förgyllde en regning arbetsdag. Mammas kusin Kjell är här från USA och nu ska han bo hos oss i helgen. Han är grym på svenska! Senast han var här var när jag var tre år (-92) och han pratar flytande, dock med lite amerikansk brytning, men förvånansvärt bra. Hittade min syssling Casey på facebook och jag har kommit på att det öppnar lite fler dörrar att ha släkt i ett annat land. Jag skulle verkligen vilja komma till USA och uppleva alla kulturer och kanske arbeta i nån månad.. och möjligheten finns ju! Det är ett himla tjat från de vuxna i vardagsrummet om dittan o dattan. Just nu är det OS-invigningen (fortfarande!! den har hållt på sen 13:50, gaah finns det så mycket att inviga?) och alla väntar spänt på att elden ska tändas, som den gör nu tydligen..

Okej, wow! Såg när facklan tändes och alla fyrverkerier skjöts iväg? Jag är imponerad, som vanligt.
Nu blir det cookingtime, ska få tag i min kära pojkvän först. Många långa kramar


OS-arenan i Beijing, nice.

wow wow wow

Okej. Ni vet, första gången man ska titta på lägenhet och man hoppas på det allra bästa även fast man vet att man inte ska förvänta sig alldeles för mycket, eftersom "första är nästan aldrig bäst". Såhär ligger det till. Joakim och jag var och tittade på en lägenhet igår i Trollhättan; centralt belägen och hyfsat högt upp i huset. Vi kliver in på innergården, går in i trapphuset och letar efter namnen på tavlan. Vån 4, högst upp bor de. De som bor i lägenheten vi ska titta på. Vi knackar på dörren och blir bemött av en urgullig brunhårig tjej som glatt hälsar oss välkomna. Vi kliver in och bara häpnar. "Här vill jag bo!" var det första jag tänkte. Wow. Jag måste nästan nypa mig i armen för att förstå att vi faktiskt är inne i min drömlägenhet. Stort, öppen planlösning, stora fina fönster, vita väggar, parkettgolv, rymlig balkong, snetak.. och bäst av allt: högst upp. Joakim frågar lite frågor och hon pratar på om att de trivts underbart bra där och att det är trivsamt, men lite ljud eftersom det ligger mitt i stan (vilket vi räknat med) och jag kan inget annat än tänka "här vill jag bo, jag måste bo här". Jag hade lust att kasta mig runt hennes fötter och gråta tills vi fick lägenheten, men eftersom det är en hyres så ringde vi till dem istället (efteråt) och sade att vi är "väldigt intresserade..vi vill ha den!" lite fint och diskret, utan att låta för desperata. Vi tackade för titten och knallade ner för trapporna. Jag studsar nästan ner och Joakim flinar så varenda tand syns. Vi tittade på varandra och sade nästan i mun på varann: "jag älskar det, här ska vi bo".

Vi får reda på om vi får lägenheten senast kl13 på fredag. Imorgon fredag. Jag blir nervös.
Även fast vi ringt och sagt hur mycket vi tyckte om lägenheten är det ju fler spekulanter som säkerligen ringt och sagt exakt samma sak. Hur vet man då vem som får den underbara våningen? Jag älskade det verkligen, men Jocce och jag har lovat varandra att vi inte ska ha för höga förväntningar eftersom det inte bara är vi som vill ha den. "Första är nästan aldrig bäst" eh jo det var det i detta fallet, men om vi nu inte skulle få den så är det bara att leta vidare. Inga ledsna miner. Lätt att säga nu åtminstone.

Åh, gud jag ber verkligen..jag vill ha lägenheten!

Nu tar vi oss i kragen

Hej och hallå.
Hur mår alla? Jag knallar på i min takt och tar dagen som den kommer.
Jobbar inte häcken av mig, vilket är skönt och hinner träffa alla min vänner:)
Var med jocce, linn och erik på strandgatan igår kväll och mös med en kopp grönt te; "grönt och skönt" men det smakade mest bara grönt och oskönt. Vinkade på Anna Ågren som smög förbi uteserveringen med sin man (världens bästa lärarinna) och så var föresten Jerker Sagfors i tidningen imorse (min förra svenska/so-lärare, helt fantastisk!)..Så alltså har jag mött två fd lärare inom loppet av ett dygn. Trevligt. Eller ja, jag träffade ju inte Jerker..jag såg han ju i tidningen. Men det var trevligt iaf.
Och på tal om Jerker tänker jag på poesi, såklart, och hittade en fin liten Passioneller "Små texter o stora känslor" som jag vann i hederspris under en poesitävling under min gymnasietid i Uddevalla. Läste juryns motivering och blev varm inombords: "En



NEJ VET NI VAD. JAG SKREV VÄRLDENS INLÄGG OCH TROR NI F*N INTE ATT DET FÖRSVINNER? DET ENDA SOM ÄR KVAR ÄR DET OVAN..ÅÅH VAD IRRITERAD JAG BLIR! HEJDÅ.


Tomt

Min lilla älskling somnade in natten till den 31a juli.. jag visste att det skulle ta hårt på mig och har kännt på mig att allt inte varit som det ska. Jag mår riktigt dåligt och kommer inte att lägga mycket tid här på ett tag framöver. Det är trots allt 8 år vi haft ihop. Hade en fin begravning för honom igår och hela familjen lade fina blommor och en vacker sten med hans namn och röda hjärtan ovanpå jorden. Man förstår inte hur tomt det blir fören det blir det.


RSS 2.0