We are always at least two on the bus


Hej och godmorgon!
Den här veckan har egentligen inte varit fullproppad med jobb men med andra saker, jag har knappt fått en minut över, vilket har resulterat i att jag vid det här laget är extremt fokuserad, organiserad och allmänt medveten. Nu är det bara fem timmars jobb idag sen åker vi till stugan för att fira nyår med malin & henrik och johanna & fredrik :) Jag ska inhandla den allra sista detaljen; grädde, på maxi innan jag hoppar in på jobbet. Ha en riktigt bra nyår och ett gott nytt år! På söndag fyller jag år, wei :) Puss o kram ♥


Bored this monday

Julen har varit sådär perfekt magisk, så som jag sällan tror att den blir veckann innan när inga fjärilar infinner sig i magen.. Jag har firat med de allra närmsta och gett och fått många fina saker :) Allra bäst är dock umgänget och julmaten, och att Chivaz blev överlyckig av allt paketsnöre. Nu ska jag en sväng till banken och på en promenad, sen blir det ensamma kvällar hela veckan, då Jocce är i Halmstad. Men jag har ju min vakthund som har stenkoll, bra det :) Kram och ursäkta för ytterst innehållsfattig och tråkig bloggning.. ♥

Sing me a Christmas Carol

NU börjar nog julstämningen infinna sig, åtminstone i vår lägenhet :) Jag har faktiskt inte brytt mig om särskilt mycket pynt och plock i år utan nöjt mig med julstjärnor i fönstren, en julkrans, massa ljus, adventsljusstaken och en och annan tomte och kulor i fönstren.. Lagom för min del! Bara ljusen gör sin del i myset :) Nu sitter jag alldeles själv i lägenheten med tända ljus och ska snart hoppa i säng. Jag har varit på julgröt hemma hos m&p och lämnade kvar Chivaz där esom pappa ska vara ledig imorgon och ville passa honom :) Vi delade lite julklappar med farmor och farfar, åt gott och tittade på "Morden i Sandhamn" och sen var de så rara och skjutsade hem mig i sin sprillans nya Saab (kolsvart både interiört och exteriört). Imorgon är det 11-19 på jobbet sen hem och fixa med det allra sista inför JULAFTON på fredag.. herre!


en slängpuss till er!

-13°C

Godmorgon! Jag och min lille puff till hund har varit ute på en morgonfrysare, för ih så kyligt det var. Massa fin pudersnö däremot som piggade upp både mig och lillkillen. Nu ska jag knalla till gymmet och se hur mycket energi jag har kvar när jag kommer dit, haha :) Stor kram!


Har jag inte världens sötaste, så säg..

Lite lantligt sådär



Hej mina vänner. Idag har jag jobbat och nästan bara slagit in paket och gjort fint i butiken, bara trevliga saker som alltid! Vi fick även en julklapp idag och jag har faktiskt fuskat och öppnat den, vad det var i får ni se imorn, men gissa om jag blev glad :) Idag har jag skridit runt i min nya edc-klänning som jag bara älskar och en stor härlig sjal från h&m! Den allra sista klappen inhandlades och allt är inslaget och ligger i prydliga högar över hela köksbänken. Jag har inte riktigt någon julkänsla mer än att jag blir lite extra glad av att höra Tänd ett ljus två gånger i rad.. annars skulle jag nog lika gärna kunna säga glad påsk istället för god jul till kunderna.. knepigt. Nu blir det ryggläge och imorgon är jag faktiskt ledig hela dagen, OM det ska bli skönt! Då sätter dagen igång med ett gympass tillsammans med Malin :) Hugs ♥


men oj oj oj

Ja nu ska ni få höra, här har jag gnuggat hjärnceller hela dagen lång och kommit på att min Joakim behöver en ny plånbok (har haft väldiga problem att komma på julklappar till herrn!), så käckt tänkte jag och skuttade upp till Kårlins på rasten och hittade ett skitbra etui i brunt läder för bara kort. Hemma lite senare förbjöd jag min sambo att gå in i köket, där alla julklappar låg och väntade på inslagning, men likt förbannat glömde han av sig och skulle bara lägga ut nycklar i hallen, råkar titta in i köket och kommer på sig själv. Men vad fan gormar jag och skäller en smula. Nej men jag såg inget! Inget alls. Jag såg bara en plånbok! Säger du det? Men vilken tur då att det bara var en plånbok du såg. Uh. Nej nej, men den var inte till dig, nej inte alls. Det är lugnt. Fan.


Om två veckor fyller jag år :) det är nästan det bästa på hela året faktiskt, och jag älskar de svarta smidesljusstakarna som står i hyllan där bak.. Och om någon undrar är de från pb home.



De här söta kläddockorna perfekta att hänga smycken på är också väldigt väldigt fina :)


Bilder lånade av Julia

Oh lord I se so much snow

Men herre! Nu snöar det snart så mycket att jag inte ser fasaden intill oss.. Just nu är tankarna väldigt långt bort..närmare bestämt i Grekland; jag vill åka iväg till värmen! Snart kommer P och hämtar upp mig så bär det av till jobbet för en heldag där! Hörs senare ikväll (om jag inte stensomnat på soffan). Krams

Not Louise's day

Lång lång dag idag. 9.30-19 sen direkt till familjen Z där jag och Emma lagade en jättegod kycklinggryta! Chivaz har varit eld och lågor för all matdoft från köket. Men det jag faktiskt vill berätta är att Louise och jag har haft en helbra dag idag. Det är alltid lika roligt att jobba med henne för hon är ständigt på gott humör, trots att hon, som idag, kom in med feber och hamrade alvedon OCH fyllde år (vilket hon inte talade om för mig). Hon är en glädjespridare. Fr.o.m idag och enda fram till julafton har vi öppet till kl20 på Överby, idag gick jag hem kl19 och Louise stannade kvar för att jobba den sista timmen. Åtta ringer hon mig och får inte ner gallerdörrarna till entrén för att nyckeln inte funkar (!).. hon lyckas haffa en vakt som hjälper henne att dra ner dem till backen, vilket tar ca 20 minuter p.g.a att de är så fruktansvärt tunga.. sen ringer hon mig lite senare och har tre frågor som jag besvarar enkelt och så var det inte mer med det.. ytterligare lite senare ringer hon och talar om att hon inte får igen kassalådan, haha, då trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mig! Stackars Louise, nu kommer hon aldrig vilja komma tillbaka haha:) Jag fick ett jättegulligt sms av henne nu senare på kvällen av henne där hon tackade för min jour-tid med henne :) Inga problem!

Emma & Erika´s kycklinggryta (4 pers):
3 medelstora kycklingfiléer
3 dl matlagningsgrädde
3 dl creme fraiche
1 msk soya
1 spetskål
2 apelsiner
2 vitlöksklyftor

Salt
Peppar
Teriyakikrydda
Skal av ½ apelsin
Smör

Tärna kycklingen och bryn bitarna i en het wookpanna.
Hacka vitlöken fint och lägg i den, salta & peppra.
Häll i matlagningsgrädden & klicka i creme fraichen, blanda och tillsätt teriyaki & soya. Smaka av.
Strimla kålen, tärna apelsinbitarna & finhacka apelsinskalet. Vänd ner i grytan och låt koka upp.
Servera med nykokta äggnudlar!


syster och jag på mykonos

i heart the little things in life


Keep smiling and your life will be happier

Hej! Äntligen är jag igång igen! Efter någon vecka med diverse förkylningar har det bara pirrat i benen och det enda jag velat göra är att ge mig ut och springa.. Igår promenerade jag till gymmet och mötte upp Malin.. vi sprang 30 min på bandet, körde ett corepass och promenerade hem igen, lovely! Idag bokade vi in Bodybalance kl18 så jag tog mig dit direkt efter hundkursen och sprang 30 min på bandet.. jag älskar det! Jag blir genast mycket piggare och mer balanserad i mitt humör när jag får träna och om jag har saknat det. Dessutom går Chivaz och jag på många långa promenader nu när jag är ledig ytterligare en dag (den fjärde i ordningen).

Tala till mig

Tala till mig.
Jag hörde trummorna på stan,
dom sa att du lämnat mig.
Jag hörde vad demonerna sa,
det är slut och ingen kan hjälpa dig.
Jag trodde jag sett det mesta,
det här var inte vad jag väntat mig.
Tala till mig.
Jag hör alla steg i trappen.
Men inga går till min dörr.
Nu sitter du som en fjäril i natten,
och pratar som vi gjorde förr.
Allt det där om att va på väg nånstans.
När man är tillbaks där allt började.
Du vill höra kärlekens tunga,
säga orden igen.
Kärlekens tunga, kärlekens tunga,
aldrig ska du glömma mig.
Åh jag älskar dig mer än du
nånsin kommer att få veta.
Lycka till med allt,
med du kommer att få leta.
Låt mig höra kärlekens tunga,
säg att du älskar mig.
Kärlekens tunga, kärlekens tunga,
aldrig ska jag glömma dig.

Dagens goda gärning

Hello mina vänner!
Imorse fick jag sovmorgon, mm så skönt! Jag lade mig faktiskt redan kl22 igår och stensomnade, vaknade inte fören 8.30 så det blev alldeles för länge haha. Därav vart jag lite trött på bussen till jobbet. Väl framme trampade jag nästan på en mobil som låg och sov på backen mitt på Maxi's parkering. Stackars liten frös, så jag tog in den, rotade fram ett nummer till "älskligen", ringde och fick uppgift om att mobilens ägare jobbade på BR. Stolt som jag blev då jag visste att jag skulle göra denna tjejs dag, skyndade jag till BR och lämnade tillbaks hennes nya Samsung. Det var dagens gärning det:) Sen hade vi en skitsur tjej i 40års åldern inne i butiken som skällde på mig som fan i kassan för att hon inte fick lämna tillbaks två varor hon varken hade kvitto eller lappar på.. jävla kärring, ärligt talat.. vuxna människa! Gah! MEN, då jag inte tog åt mig en smula var resten av dagen väldigt bra :)
Sen upptäckte jag en tjej på stan som hade de UNDERBARA stövlarna från Miljögården och jag var så nära på att kasta mig över henne och dra av dem.. men jag är ju duktig på att behärska mig så icke. Kram till er

Don't we all just love it?

 

"Diamonds are a girls best friend"?
Ja åtminstone gör de mig lite lite gladare :)














EDC by Esprit

Blev helnöjd igår när det kom in en kille i 20års åldern fullklädd i Edc. Jeans, tröja och dunjacka; skitsnyggt!  Hade nästan lust att fråga om vi fick låna honom som skyltning resten av dagen, haha. För er som inte vet är jag avdelningsansvarig för Edc kille & tjej i vår butik. Edc är vårt lite yngre märke inom Esprit, men ack så många äldre som älskar de kläderna! Riktigt mycket snyggt och fräscht inne nu. Idag blir det julbak hemma med familjen Karlsson på Onsjö, en årlig tradition där det läggs till och tas bort lite godissorter varje år :) Mys mys!

 




Luxury homemade breakfast


Idag, på min lediga dag, slog jag till med härligt lyxig frukost! Ett av mina absoluta favoritrecept just nu är yorkshirepudding som funkar till det mesta. Utan fyllning passar det bra till kött och med enkla knep blir det en lika enkel men läcker dessert. Och idag fick det bli frukost på amerikansk vis. Jag var så sugen på pannkakor men hade ingen lust alls att ställa mig och steka! Det här receptet är bara att blanda ihop och så sköter det sig själv i ugnen, perfekt! Hemligheten är det kokheta matfettet som gör att hela skapelsen reser sig så fint :) Nu ska jag slå in lite klappar sen blir det storstäd! Kram till er ♥


Starka ord

 

Lekte lite med kameran idag :) Jag är än så länge kass, men jobbar på det för det är himla roligt. Sen har jag väldig massa hjälp från mitt redigeringsprogram 'Photo Scape', rekommenderas! Hugs


Truly Indian & Meze 12

Idag är Joakim och jag kulinariska; Indiskt och Grekiskt.
Vi var riktigt sugna på hämtmat så det fick bli massa plock från Truly Indian och Meze 12. Väldigt god mat från båda ställena! Och som grädde på moset blev det glögg och blåbärspaj (som ingen av oss rört än..), haha. Kram till er!




RSS 2.0