Lördagsmorgon

Efter en hälsosam frukost med gröt och ägg kördes jag iväg till Emma för en lång morgonpromenad. Vi promenerade i 65 minuter runt vassbotten och holmängen mitt bland höstskogen. Det var härligt att komma igång, även fast benen inte riktigt hängde med i det tempot vi hade tänkt oss. Nu sitter jag på Emmas golv och myser in mig i min nya stickade tröja från Filippa K:) Mami och jag var nämligen i Uddevalla igår på en mysdag och spanade in affärerna i stan. I princip alla inredningsaffärer blev besökta och vi gick loss inne på Åhléns på deras tyger och sjalar. Inne i en blomsteraffär tittade mamma på krukor och ville bestämt ha en nougatfärgad till köket. Jag hittade ett nougatfärgat ljus och frågade mamma om det var ungefär den färgen hon hade tänkt sig. "Nej ,det där är ju brunt" (och färgen var verkligen nougat) "Nej mamma, det är nougatfärgat." "Nej, sa hon" och pekade på en beige kruka på väggen "Den där är nougatfärgad". Jag skakade bara på huvudet och höll med. Sen hittade hon en jättefin svart kruka som hon blev förtjust i och frågade mannen i affären om han hade fler utav den. "Är det den svarta där du hade tänkt dig eller?" Mamma såg förvånad ut. "Nej men den är väl brun? Åh gud är den svart? Det såg jag inte..." Haha! Och krukan är verkligen kolsvart. Vi gick ut därifrån skrattandes och mamma sa "Jösses, han trodde väl inte jag var klok!"

Härliga mamma.
Nu kommer snart Emmas mamma och Pelle på besök på en liten fika:) Ska hinna med att lägga in posten och vattna tomaterna hemma hos mormor och morfar först. Så nu bär det av! Big hugs!

Nu är den ute!

Min och Dianas session från våren i Linköping.. titta på den här:
http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=28578

Åh så roligt!

Härlig tisdag!

Gårdagskvällen bestod av ett tungt pump-pass. Har lite ont i nedre delen av nacken, så nästa gång tänker jag ta med mig en liten handduk att vila stången på då vi har den på axlarna, så kanske trycket minskar en aning.
Emma joinade mig och kämpade glatt på i takt med den nya koreografin. Ett jätteroligt pass nr 67 med bla bicepsrodd, vem kunde tro det?

Efter träningen åkte vi svettiga hem och rensade och stekte svamp. Mmm.



Dagen idag har varit aktiv och solig. Det började med att vi körde bort bilen vi lånat av emmas mamma och promenerade tillbaks till lägenheten, för att sedan avnjuta en god grötfrukost med färsk juice. Sen tog vi det mest lugnt och läste igenom varenda reklamblad emma fått i brevlådan "jag måste skaffa en 'ingen-reklam-tack skylt' nu. Det är inget roligt när man aldrig får någon annan post.." En promenad till Kvantum och en milda fraiche och en påse fryst broccoli och blomkål senare lagade vi lax i ugn och ris. Jättegott! Jag har lärt mig att äta lax. Det är gott OCH nyttigt:)

Jobbat kväll och sitter nu i sängen hemma hos Jocce och ska snart sova.
"Typiskt, all honung är slut" ligger Jocce och säger..jag fattar inte vad han pratar om. Godnatt!

Hej då Johanna!

Nu är hon i Moskva, Johanna, för att påbörja sin resa i världen. De närmsta 6 månaderna kommer hon och Fredrik vara iväg på upptäcksfärd och vi vanliga svenssons får hålla oss uppdaterade hemifrån via resedagboken. Jag har Johannas mössa som jag tänkte förvara och ha på huvudet i vinter, så kanske jag inte saknar henne lika mycket. Sedan har jag fått uppdraget att förvalta en hel bunt med pocketböcker tills hon kommer hem och vill ha dem på sina hyllor igen. Under tiden kommer de få flytta med mig till Trollhättan.

Idag är det en solig dag, som började med styrketräning på vägen hem.. ja ren styrketräning; jag bar två fulla Hemköps-påsar med äpplen hem till mamma. Två tunga påsar. Med tunga äpplen i. Och till råga på allt så hade jag en väldigt fet hårdag, så jag knödde på mig Johannas mössa (som jag nu tvättar) och vandrade från vägen och hem (vägen tar i vanliga fall 10 minuter att knata och är ganska härlig, speciellt på hösten, men idag var den en ren pina med alldeles för varma kläder; min nya stickade kofta under min varma skinnjacka samt mössan och jocces tjocka reebok-sockar i mina merellskor som inte längre ventilerar för att de är för gamla -obs anledningen till att de är för gamla är för att jag älskar dem så mycket att jag vägrar ta fötterna ur dem och köpa mig ett par nya höstskor-) Så hej på den morgonen!

Och snart blir det bodypump. Utan mössa. Hej.

14 september



Söndagar är tråkiga, det har dem alltid varit för mig.
Men denna söndagen var extra tråkig.
Madeleine Deckert, en kär gammal häst-vän, gick bort natten till söndagen.

Jag fick reda på det igår då Emma satt och läste hennes blogg och ropade på mig.
Jag trodde hon höll på att bli bättre och jag mejlade med henne bara för några veckor
sedan och vi bestämde att vi gamla Ängens Gård-kompisar skulle ta en fika snarast.

Detta känns jättejobbigt, även fast jag inte stod Madde jättenära var hon ändå en vän som jag på något sätt växt upp med, under den där perioden där man inte riktigt visste vad man ville. Högstadiet. Då jag anmälde mig till Ängens Gård och började rida på storhäst, då träffade jag Madde. Coola Madde med långt svart hår. Hon stod alltid för vad hon gjorde och för vem hon var. Det beundrar jag henne för.

Men tider blir inte lättare om man gråter över dem, jag gläds åt Madeleine och värdesätter tiden jag fick med henne.
Be strong. Hugs

Äntligen

Äntligen har jag kommit igång med träningen på allvar. Mår redan mycket bättre i kroppen!

Torsdag: Bodybalance direkt efter jobbet, avslappnande och behövligt.
Söndag: Tog en rejäl promenad
Måndag: Drog med mig Johanna på Bodypump på morgonen. Körde på stenhårt och det var så roligt!
Tisdag: Gym. Armar och lite ben kl10-11.
Idag var jag och tränade mage och rygg i en timme och nu är jag helt färdig efter att ha cyklat hem också.
Imorgon blir det vila, ska åka och hälsa på mormor, men på lördag blir det pump-morgon igen:)

Nu ska jag hoppa in i duschen, ska snart till jobbet!
Kramar

Min tisdag (redan tisdag?)

Uppe klockan åtta kände jag mig pigg och duktig som hade hela dagen framför mig. Men fort har den gått. Johanna hämtade mig strax innan tio och vi åkte till träningen för ett pump-pass. Ett gammalt sådant, samma pass vi körde på Träningsverk för ungefär två år sedan, men det var roligt när rörelserna och musiken kom tillbaks. Vi tog en välbehövd solstund och sen åkte vi hit och åt väldigt god köttfärspaj till lunch! Mormor ringde och lät lite orolig över att jag ska flytta och undrade om jag verkligen tänkt igenom det två gånger..och ja, det har jag. Många säger att det kan vara klokt att bo själv innan man flyttar ihop med någon men jag har ju faktiskt gjort det i ett år och jag har inget större behov av att bo själv just nu. Det enda jag vill är att flytta ihop med Joakim..och det gör vi i november och jag längtar så!

Nej nu måste jag göra mig iordning ska med bussen till trollhättan snart, börjar jobba kl16.
Stora kramar!

Johanna-dag

Vaknade väldigt snuvig och snurrig imorse, kände inte alls för att gå upp.
Väl uppe satt jag väldigt länge vid köksbordet och åt frukost och läste allt jag kom åt; ttela, reklam, klick och Drömhem. Tog bussen hem till Johanna där maten nästan redan var klar när jag kom innanför dörren. Eftersom hon lämnar Sverige för ett halvår framåt på söndag är det dags för lite utrensning i hennes rum, så vi tog på oss arbetstankarna och rensade bokhylla som skåp från allt hon inte kan tänka sig ha när hon kommer tillbaka från världen. När Felicia kom hem körde vi henne och Felix till Brukshundklubben då de skulle på agility. Felix (cavalier king charles spaniel) skuttade runt som aldrig förr och hoppade över hinder efter hinder. BHK har sin anläggning mitt i skogen och då vädret har vänt till höst var det kallt så vi gav oss hemåt till en underbar fisksoppa och ostbricka:) Kvällen slutade med att Johanna vann över mig i fia-med-knuff (grattis) och jag vandrade till resecentrum med en lånad mössa på huvudet och en varm halsduk runt halsen. Såg föresten Emma komma med trollhättebussen in till torget men hade alldeles för bråttom för att vända tillbaka och ropa hej, tyvärr. Hej Emma!

Hemma i vårat myshus nu och jag har insett hur mycket jag älskar huset speciellt på hösten. När graderna sjunker ute höjs värmen inne och mamma tänder ljus efter ljus. Det dricks mer kaffe och te än vanligt och alla har helt plötsligt hittat sina tofflor i gömmorna. Hösten är mysig, så länge den håller sig någorlunda torr.

Saker jag ser fram emot med hösten:
Mer tända ljus
Nya temuggar och härligt grönt te
Tjocka mjuka kuddfodral i jordnära färger
Svampplockning
Morgonträning
Promenader bland löven och solljuset
Fika i mormor och morfars lägenhet
Soliga eftermiddagar i uterummet med böcker och tidningar
Ny lägenhet och nya möjligheter (inreda!!)


Dags att sova, imorgon blir det Bodypump med Johanna kl10. Härligt! Många kramar

Min söndag

Hejhej.
Dagen började inget vidare då jag bara räknade med att det skulle gå en buss halv tio (vilket den alltid gör på vardagar). Men jag fick en knäpp på näsan och promenerade in till stan istället. Väl framme på busstoget gick det ingen buss hem till Vänersborg 10.18, utan ingen förens 10.48, vilket betydde att jag vandrade runt i ett dött trollhättan och väntade på att tiden skulle gå. Till min lycka var det en film igång inne på Trestad Musik som jag stannade och tittade på ett tag; Jumper. Verkade riktigt bra men jag kunde ju inte stå där o glo en timme så jag vandrade fram och tillbaka på Kungsgatan och funderade. När jag äntligen kommit hem till onsjö satt Elin vid köksbordet och hejade glatt:) Tanken var att hon skulle slinga mitt hår, men eftersom hon var hemma från Karlstad över helgen och vi inte setts på ett tag tänkte jag att det var bättre att bara umgås. Så det gjorde vi. Och tog en promenad. Och stekte krabelurer. Mysigt!

Nu har jag jobbat kvällen och upptäckte att det nog inte är många som har koll på öppettiderna på Hemköp. Det kom in flera stycken och skulle storhandla sådär fem-tio minuter innan vi skulle stänga, jag höll på att koka över. Promenerade hem till Jocce och pratade med Johanna en bit på vägen. Ska träffa henne imorgon då jag är ledig:) Måste åka till mormor och morfar snart också, saknar dom väldigt..

Godnatt med er, hoppas helgen varit bra! Hugs


Bodybalance

Efter nio timmars arbete igår fanns det inget bättre sätt att slappna av än att gå på bodybalance. Jag njöt hela passet igenom med lugn andning och koncentration, så härligt! En solstund senare hämtade Anette upp mig och vi åkte hem till Jocce, som satt på helspänn i soffan och väntade på att finalen av Hell's Kichen skulle börja. För er som inte såg finalen: the best one got it! Rock med andra ord. Den dagen jag besöker Las Vegas är det jag som bokar bord på hans restaurang.

Dagen ser ut ungefär såhär:
In till stan och betala handpenning på vår reserverade soffa :)
Ta en sväng in till Gina och Åhléns och leta höstkofta
Troligen gå loss på varenda inredningsaffär..
Hem och ta en megapromenad
Ringa mormor
Bio med Johanna (Arn - Vid rikets slut) ojoj vad jag längtar!
Myskväll med familjen


Soffan..visst är den för fin?:)

Ha en fin fredag!
Stora kramar Erika

En regnig onsdag som denna..

..krävs ett umgänge a la Johanna. Först gästade vi Intersport och bytte en backpack-sovkudde mot en ny (då den tidigaste visade sig vara trasig). Sen fastnade vi inne bland konserverna på Ica Maxi i hopp om att hitta kidneybönor på burk; vilket vi sedan fyllde korgen med tillsammans med vita bönor, majs, bladspenat, frysta jordgubbar samt frysta hallon och blåbär ("multipack"). Sedan åkte vi hem och tillagade en delikat måltid på just bönor, majs och bladspenat. Självklart blev det ingen pastasås utan "tomat- och vitlökspuré", smörstekta champinjoner och fullkornsrosetter. Mmm! Bönor är underskattade. Till efterrätt blev det en liten smoothie på alla frysta bären, vanilkyoghurt, mjölk och lite lite vaniljglass. Så gott!

Nu hade jag tänkt att åka och träna men upptäcker till min fasa att Bodypumpen börjar om tio minuter, buhu. Antingen blir det jam eller spinning, eller så ger jag mig ut på en springtur. Big hugs!

Dagen till ära

GRATTIS min Moa som idag fyller tjugo år!! Önskar jag vore i Berlin så jag kunde fira henne med en stor tårta och massa ballonger:)

Hälsade på Emma idag (som låg o sov när jag kom) för at hämta min väska, hon hade jobbat 17 timmar och sovit i typ 12 så hon var helt slut stackarn. Jobbat alldeles för mycket och tjänat ihop till hyran på bara en vecka (vilket iofs är bra att ha den betald) så jag förstår att hon mest vill sova när hon är ledig, haha;) Jobb mellan 16 och 22.30 idag, är hemma hos Jocce nu och ska snart nana. Han har problem med halsen och har lite svårt att andas..inte roligt, ska till doktorn imorn och kola upp detta.

Emma (syrran) har varit i Göteborg idag och hade med sig en present hem, ett fint litet navelsmycke i silver och rosa:) tänk vad gullig hon är, hon är ju jocces syrra men känns mer som min:) Love her lots!

Nu ska jag krypa ner bredvid min varma pojkvän i våra röda kärlekslakan, Puss och kram på er

Hårdträning

Träffade Stina på Sportlife idag och jag ska gå på ytterligare ett auditionpass, nämligen BodyJam på måndag:) Det var väldigt roligt att träffa henne idag och hon är en sådär himla positiv person, så jag fick massa energi efter att ha åkt därifrån. Det regnar ute så jag är lite besviken med tanke på att jag snart ska vandra ut till bussen, men vad gör man inte för att jobba och tjäna pengar?

Träffade Jennifer under min morgonpromenad (som dock slutade efter tio minuter då regnet kom) och hon berättade att hon redan bokat tid för fler tatueringar. Hon har skrivit alla sina tre hästars namn i sindarin (alviska); ett i nacken och två längs med högra sidan, och gjort en scarification på revbenet (tre stjärnor) och nu är det armen som ska fyllas! Jag kommer nog aldrig att tatuera mig men jag är lite fascinerad utav det för många gånger artar det sig bättre än man kunnat tro och Jennifers är verkligen fina.

Här är två detaljerade tatueringar utav duktiga Carl Löfqvist på Wicked tattoo (http://www.myspace.com/wicked_tattoo_sweden):





Så, ätdags sen jobb! Hugs

Gårdagen

Goddag! Igår var det en ledig dag så jag gick upp när jag vaknade (vilket var 9.30) och tog en lång promenad innan frukost. Tog bussen till maxi för att inhandla kvällens tilltugg och åkte sedan, med en tung kasse, hem till Joakim. Kl16 kom han från jobbet så då begav vi oss till Ikea för lite inspiration inför den framtida flytten. Vi provade soffor, sängar, puffar, fåtöljer..och hittade många väldigt fina saker som hamnade på önskelistan. Köpte faktiskt bara en sak, aruba-tavlan med olivträdet (som jag har velat köpa sen jag såg den första gången) så den skönheten satt jag och tittade på under bilfärden hem. Hjärtat släppte mig hos Emma och vi hade en helt fulländad kväll. Jättemysigt med vin, ostbricka, kex, frukt och musik. Hon hade fixat så fint med massa tända ljus i sin öppna spis och henne nya fåtöljer, så där satt vi och pratade på.

Blev verkligen en lyckad kväll och TACK för ytterst, malmö och dansen.
Nu drar jag iväg till jobbet! Big hugs E.

Urban Living

I Simrishamn (en av Sveriges absolut mysigaste städer) ligger käcka Urban Living. En inredningsbutik som har allt, t.o.m de saker du inte visste du behövde. Jag har valt ut några favoriter som jag absolut vill ha i lägenheten!


Lampan Octo (Secto Design) är designad av finska Seppo Koho
och är gjord utav formpressad björk.


Sting heter den här läckra och enkla stolen,
som Stefan Borselius och Fredrik Mattsson designat.
Gjord i anoidiserad aluminium och är både stapel- och kopplingsbar.


Serveringsparet Servering Salvia från Klong i rostfritt stål kommer i en fin presentförpackning. Design: Jonas Bohlin.


Gummistöveln kommer från danska Ilse Jacobsen
och är lika snygg ute i regnet som hemma i hallen.


I lackerat gjutjärn finns kroken Branch som tar in lite av naturen att hänga jackan på.


Kom igen, vem vill inte att Barbapappa ska förvara dina pengar? Urfin sparbössa!


Om du inte har vägarna förbi Simrishamn finns alla produkterna på hemsidan klara för leverans http://urbanliving.se/index.php

"The Bucket list"



Edward och Carter kommer från två helt skilda liv. Edward är mångmiljonär och har satsat allt på karriären, medan Carter gav upp sin dröm som historielärare för att försörja sin familj som bilmekaniker. Trots många olikheter möter de båda samma öde då de en dag får reda på att de är sjuka i cancer. De hamnar i samma rum på sjukhuset i los angeles och blir tillslut goda vänner. Carter börjar skriva på en "bucket list" (saker att göra innan livets slut) men ångrar sig och knycklar ihop lappen då han får veta att han har max ett år kvar att leva. Samma prognos konstateras hos Edward, som hittar listan och föreslår att de ger sig ut på äventyr medan de fortfarande kan. De gör skydiving, besöker pyramiderna i Egypten, ger sig ut på Afrikas savann och allt där emellan. Tanken bakom filmen är fin och kanske lite klassisk, men den berör och skådespelarna Jack Nicholson och Morgan Freeman kunde inte spelat rollerna bättre. Ingen annan heller.

Filmen måste verkligen ses! Jätterolig, mysig och med glimten i ögat. Jag vill se den igen..med en gång.

RSS 2.0