Santorini

Hej hej! Da har jag vinkat av lilla Emmsan, som hoppade pa baten till mykonos, for senare fard mot samos och sen hem till sverige! jag daremot drar vidare ner i kykladerna, mot santorini narmare bestamt! Har faktiskt varit lite smart och bokat hotell i forvag (Villa Gianna) sa allt jag behover gora nar jag kommer dit ar att fixa en taxi eller buss in till Phira (Fira), huvudstaden pa santorini. hoppas detta blir bra! planen ar alltsa att stanna dar till mandag da jag maste borja ta mig till samos igen och sa far det bli utflykter och en del vandringar pa on for det finns mycket att se :)

Na.. da var det bara jag och Kykladerna i en vecka, mycket spannande! Fick emma att ta med lite overflodig packning hem i sin megastora ryggsack (!) sa nu har jag en luftig och harlig packning :)

MASSA MASSA STORA KRAMAR till alla hemma! Alskar er alla! ♥


Naxos

Hej alla!
Emma och jag har nu tagit oss fran samos, vidare till mykonos och har nu hamnat pa naxos, den storsta on i kykladerna. har ar jattefint och idag har vi vandrat runt o kollat omgivningarna, solat & badat. vi bor pa "studio maria", ett fint mysigt hotell med lagenheter. vi har jattefint rum, badrum, bor mitt i stan och dessutom en enorm takterass! :) och for detta betalar vi 20euro/person och natt, perfekt! emma aker tillbaks till samos pa tisdag men jag blir kvar en vecka till och da ar planen kimolos i forsta hand, sen far vi se vart vinden och batarna bar.. helt underbart detta!

Vilket fall sa har vi det jattebra och njuter av grekiska ovarlden!
hoppas ni har det bra dar hemma ocksa! Manga kramar o pussar

Greece, here we come!

Då sticker jag till GREKLAND i två veckor och öluffar! Imorgon bitti går planet till Samos som blir första anhalt :) Med mig första veckan har jag Joakims syster Emma och det ska bli riktigt roligt att komma iväg med henne:) Sen får vi se om Elin har möjlighet och kommer ner och våldgästar mig senare :) Hoppas ni alla får det bra här hemma i svedala, jag ska hälsa de blå havet! Många stora varma kramar ♥

You make my life a perfect picture



Herregud vad vår lilleman växer! På bilden är han två månader och vi sitter på klipporna i Smögen och njuter av utikten, han jag och Joakim. På torsdag fyller han fyra månader och han har växt till sig ska ni veta. Nosen har blivit längre, öronen större, pälsen & benen längre, ryggen högre.. Men han förblir det sötaste som finns! ♥ Just nu är han kvar hos mamma och pappa i stugan, medan jag avslutar min sommarperiod på Smögen.

Imorgon kommer Joakim och vi kör det allra sista lasset hem till Trollhättan, hämtar Chivaz och sen blir det ompackning för min del.. eftersom jag drar till Grekland på onsdag! Ah!


Those lazy days

Haft en underbar tid på kusten med mamma, pappa och Chivaz. Så skönt att komma iväg och inte göra annat än man vad man verkligen känner för. Det har blivit många mysiga promenader, stenplockning, läsning och massa mys med mina fantastiska föräldrar ♥ Nu är jag åter på Smögen och ska avsluta sommaren här med de två sista dagarna, sen bär det av till Grekland på onsdag! Yes, jag har bokat biljett dit och hem. Två veckors öluff i Kykladerna :) Väntar på svar från Elin om hon kan följa med mig en vecka eller inte.. vore så otroligt roligt!

Just nu sitter jag och längtar efter min fina underbara Joakim och önskar han vore här :( Ska ta och bädda ner mig i sängen, sjunka in i min bok Den förlorade symbolen av Dan Brown - som för övrigt ger mig riktigt spännande läsning - och drömma om tirkost vatten och sand mellan mina tår.

Godnatt alla fina är ute! Hugs
Saknar alla mina fina vänner som jag ska åtgällda massor av tid med när jag flyttat tillbaks till Trollhättan. Love you guys!


Sweet dreams or a beautiful nightmare

Å vad det är skönt att bara vara! Riktig lyx har vi det här ute, mamma och jag. Idag lämnade vi faktiskt stugan några timmar och tog en liten inspirationsrunda. Först hämtade vi pappa på Torp, köpte färska räkor till kvällen, tog ett besök hos 2Fröknar i deras underbara inredningsbutik och avnjöt en väldigt god blåbärspaj på deras bakgård. Vi han även med en liten kik på en inredningsoutlet där jag hittade ett köksbord som var så vackert. Vitt, kvadratiskt, gammeldags bord till 50% rabatt (!!) men..det var fruktansvärt rangligt så det blev inget med det.

Innan goda räkor, vitt vin, aioli & vitlöksbröd tog jag en springtur på 30 minuter, alldeles lagom för min smak (och min, för tillfället, dåliga kondition). Ett dopp i havet han vi också med innan vi hamnade framför säsongsstart av Dobidoo :) Chivaz lever loppan här ute och rusar runt på gräsmattan i full gas, jagar flygfän och bara njuter av att vara en älskad hund :) Nu ligger han och småsnarkar under min säng, så det blir sovdags även för oss! Kramar ♥


bild på en favorit som växer så det knakar (!)

Here I can think of nothing but myself



En liten bildboom från mammas & pappas fina stuga på västkusten.
TÄNK ATT SVART & VITT KAN VARA SÅ FINT..

1. Upprustad pall med fårskinn 2. Härlig sittyta
3. Stilrena fåtöljer 4. Mammas nya älsklingsfilt från Design House
5. Ljushuvud 6. Svart smide 7. Östra delen av Skagerrak
8. Lykta som blir fint stilleben 9. Vinglas 10. Enda hyllorna i köket
11. Trädgårdsplockade blommor 12. Natursten på öppna spisen
13. Fönsterskydd i tvättrummet á la pelargon 14. Strandskata
15. Sylåda i metall 16. Öppen badrumshylla såklart med kustfärgerna


"Mister Rabbit? Where are thou?"



Något som inte alla vet om mig är mitt intresse för konst & design.. och djur.
Kombinationen där emellan kan ju därför inte bli annat än bra i mina ögon. När Joakim och jag var i Helsingborg i maj såg vi dessa sköningar utanför Helsingborgs Stadsteater. Stora kaniner avbildade i sten, släta som marmor och jättefina. Jag blev såklart helt fäst och kunde inte slita mig därifrån. Helst av allt hade jag tagit med mig en hem, haha. Kanske den dagen vi skaffar hus i Skåne och jag har möjlighet att göra en grusplats på framsidan med utrymme att ställa en kanin på :)

Standing under my appletree





Lerkrukor är något av det finaste som finns! Så enkelt och allt fokus hamnar på blommorna. Den enda lilla nackdelen med vår lägenhet är att vi inte har en uteplats med gräsmatta att vara på, där man kunde ställa hur många lerkrukor fyllda med blomsterprakt som helst! Vi har ju vår söta lilla balkong och där får i regel två krukor plats, så jag får vårda dem ömt.. Sen växer mina pelargoner i köket som bara den, utan att jag gjort annat än att rensa dem från torkade löv och blommor.. och ge dem en skvätt vatten såklart när jorden torkat. Tänk att blommor kan få en att må så bra :)


If I could, I would eat you up

Dagens lunch:
ORIENTALISK SOPPA M. KOKTA MORÖTTER,
NUDLAR, MACHÉSALLAD & KRUTONGER




Kom på ett eget litet trick (som förmodligen halva Sveriges befolkning redan använder sig utav); man kan ju koka morötterna och nudlarna i samma kastrull, samtidigt. Sparar både energi & tid!

If you kill me, kill me in my heals



Imorgon, ONSDAG 18/8 KLOCKAN 17:00, lanserar Scorett sin A/W KOLLEKTION 2010.
Missa inte Gynning som frontar med både snygga ben & sitt vackra ansikte.
Jag ser fram emot höga stövlar, läckra stövletter & coola boots och är det någon butik man aldrig blir besviken på, är det Scorett! :) Nice shoes all year around.

Turn around and leave nothing behind



Denna dagen har redan bjudit på lunch med farmor & farfar, väldigt mycket värme men tyvärr väldigt lite kunder. Det blir en del tumrullning nu de sista dagarna, då det bara är några få tappra som kämpar allra sista veckan med att besöka västkustens alla pärlor. Och snart får jag mina pärlor! De Grekiska pärlorna.. om jag längtar :)
Stor kram till er! ♥


The sky and the ocean reflects beautiful stories

Den 27e augusti är tanken att jag ska ge mig ut i den Grekiska övärlden, helt själv, och under två veckor upptäcka det turkosa vattnets mecka. Jag ska båtluffa i Kykladerna. Har länge velat göra en sådan resa och kände helt plötsligt att varför inte? Så jag håller på att leta passande resmål, öar, och saker jag vill göra och se, mest hela tiden just nu. Det enda som är riktigt bestämt är att jag tänker flyga direkt till Santorini (istället för Aten som många gör) för att sedan börja min luff därifrån. Ett av stoppen på vägen kommer att bli Kimolos men sen har jag inte kommit längre.. Det finns många egenskaper jag vill uppleva och njuta utav i Grekland och just nu ransakar jag både mig själv och varenda ö, för att begränsa antalet stopp på vägen. Då jag kommer vara ute i två veckor räknar jag med att besöka fyra, alternativt fem, öar.. sen vet man ju aldrig; risken finns ju att man blir förälskad i naturen på vägen och stannar på en ö längre än beräknat.. Men man måste ju ha en plan :)


Vackra Aigialos, Santorini

Even if the wind catch you, you can always run

Löprunda blev det,..guud så härligt må ni tro! Jag har precis börjat springa så jag vänjer mig så gott jag kan med en hel del variation. Idag började jag med att springa i 10 min, powerwalka 4, springa 10, walka 4 etc.. gick riktigt bra tills energin slog helt off, totalstopp, in i väggen bara. Så jag knallade den sista biten från fotbollsplanerna och hem med svetten rinnandes i ögonen. Och matvrak som jag är ställde jag till med middag innan jag ens hunnit entra duschen:



Teriyakikryddad lax, vitlökskokta tomater & morötter och saltstekt sparris..mm!

Nu är det good night, imorgon kommer baby hit och hämtar ett stycke lass: Erika, Chivaz och en massa annat bröte :) Ciao ♥

A good soldier choses his battles

 

I butiken. Idag och imorgon sen går första flyttlasset hem till Trollhättan igen.
Doggen och jag tog en mysig promis igår kväll och, som jag anat, stensomnade ovanpå
sängen, haha. Värmen slog ut oss båda två och imorse när jag vaknade hade Chivaz krälat upp i sängen och låg helt utmattad bredvid mig. Sötnos :) Ikväll hade jag tänkt ge mig ut i löparspåren igen och eventuellt hinna måla mina stolar en gång till..sen måste jag verkligen kolla på flygbiljetter! Jag tittade en del igår men det var sjukt dyrt att bara flyga en väg till Santorini..
Någon som vet en bra sida med billiga flygstolar?

Time for some more work.. Hugs ♥


I'm puttin' on my shade to cover up my eyes


Avklippta jeans H&M | Oversize tisha Esprit | Glasses Gucci | Skärp Lindex
| Klocka Jet Set | Ring från Smögen
| Armband Pandora

Lång lång lång dag idag. En sån där dagen efter, ni vet.
Och till råga på allt är det rena åskvärmen ute, klibbigt & kladdigt väder som skriker huvudvärk.
Mathilda var snäll och har varit dagismamma åt Chivaz på e.m idag, så han har varit i stallet och
lekt rövare, haha. Nu ska vi snart ta oss en rejäl kvällspromis och förhoppningsvis stensomna efter!

Gårdagskvällen bjöd på säsongsavslutning på Lagergrens, nej jag skulle inte alls gå ut, en rejäl sådan.
Riktigt kul hade vi! Dansade till kl 03 och sen traskade jag bestämt hem med en cheeseburgare i handen.
^^.


You catch me when I fall, accept me, flaws and all



 


I'd rather go blind boy, then to see you walk away




With drops of Jupiter in her hair

SMÖGEN FÄLLER EN LITEN TÅR NÄR MIN ÄLSKADE JOAKIM LÄMNAR STÄLLET FÖR DENNA SOMMAREN. JAG, HÅRDARBETAR'N, STANNAR YTTERLIGARE EN VECKA OCH KNEGAR PÅ I BUTIKEN. SOLEN SKINER OCH JAG HAR FYRA DAGAR FRAMFÖR MIG TILLS LITE LEDIGHET & QUALITY-TIME MED MAMI :) LÄNGTAR SÅ!
VI SKA VARA UTE I STUGAN OCH BARA KOPPLA AV; läsa böcker, äta god mat, bada, spela yatzy och lapa sol ♥ I TVÅ DAGAR HAR JAG KÄNT MIG LITE NERE. HAFT ENORM HUVUD- & MAGVÄRK, värre än värst, SÅ MIN FINA J HAR HJÄLPT MIG I BUTIKEN DE STUNDER JAG KNAPPT STÅTT PÅ BENEN. HAN ÄR BARA BÄST. NÅGRA TIMMAR KVAR, SEN STICKER JAG UT OCH SPRINGER! HUGS

 


Antique

Kvällen igår blev lyckad. Vi åt god mat på Bremers och avslutade kvällen på Coffee Room med god mocca latte. Imorse tog jag mig en snabb promenad och var helt dysvett när jag kom tillbaka! Vädret såg ut att bli riktigt dåligt ett tag men jag måste ha blåst bort de svarta molnen med min ilfart, haha. En riktig hotellfrukost blev det idag, Joakim & Anna var borta på Närlivsen och köpte färska frallor och till det blev det kaffe, juice, gott pålägg, müsli och diverse tillbehör. Nu är alla lite dåsiga efter en maffig start och sitter i varsitt hörn av rummet och läser. Idag blir det en tur på bryggan, ska besöka en dam som har ett helt hus fullt med antikviteter (Anna letar pinnstolar) och ikväll är det säsongsavslutning för Club Kuddrum på Lagergrens. Ha en fin dag! Hugs

en småtrött jag & en trött chivaz

Dinner

God mat på Bremens med Jocce, Joakim & Anna.
Nu myser vi med tända ljus och bus med lilleman.
Godnattkram! ♥

Sunshine

Solsken i mer än en bemärkelse idag. Solen har strålat över klipporna och havet, så vi har legat vid Läsidan och myst med böcker fram till nu. Jag lyckades doppa mig mellan maneterna, men saltet torkade in lika fort som jag kom upp ur vattnet. Solstrålen Chivaz däremot var inte lika förtjust i solen som J och jag, utan trängde in sig i ljungen istället och såg helnöjd ut. Nu väntar vi besök från Anna och Joakim, imorgon kommer Elin och på onsdag kommer äntligen mormor & morfar hit! Nu är det inte långt kvar av tiden i SMÖGEN..



That wall

Hej på er. Nu har det varit låg prioritet på det mesta några dagar. Jag har jobbat hela helgen och träffat mycket trevligt folk :) Nu är jag ledig mån-ons och håller tummarna för extra fint väder! Igår kväll tog jag mig en promenad och blev akut sugen på att bada! Så jag knallade hemåt och drog på mig bikinin och handduken och gick ner till Läsidan. Till min förtjusning var det väldigt skönt i vattnet, men eftersom det var en miljard (!) maneter kunde jag inte ens doppa mig vid stegen.. Om jag var besviken!

Min kreativa sida frodas lite exra när jag har vita väggar i hela lägenheten och för nån dag sedan fick jag nog och började kladda lite, haha. Stället jag bor på ska, tråkigt nog, rivas i september så jag får spika och måla bäst jag vill. Här har ni en liten början på min vägg..



Något annat som ska målas är våra köksstolar, så egentligen vill jag gärna ha en dag med regn så jag kan måla med gott samvete ;) Kram på er ♥

New in










En stros på bryggan resulterade i två par nya skor att mysa fötterna i
under sensommaren här i Smögen.
Vita tygskor från Esprit & marinblå Henry Lloyd från Pondus. ♥

Some kinda change



Kände för lite förändring, så nu har jag suttit hela förmiddagen och petat med en
ny header och början till ett nytt utseende på bloggen.
Jag vill ha det lite renare och framförallt med enklare färger.
Det ska ju trots allt vara fokus på texten & bilderna, inte alla färger.
So long friends ♥

 

 


Always the right place to go to

Coffe Room på Smögen ska ha all cred!
Trevlig personal, mysig uteservering & riktigt gott kaffe.
Tummen upp! Speciellt till deras kaffe mocca..


Autumn next

Jag kan inte hjälpa det, jag längtar efter hösten. Inte så särskilt efter vädret, mer tiden och modet.
Höstmodet i år är finare än på länge, även fast stilen började lite smått redan förra året.
I år vill jag ha boots, maxad längd på kjolen, slitna jeans, maxismycken och oversizeade koftor. Stort och mycket med nedtonade färger! :)



Boots Leda från Friis & Co



Platåstövlett Nell, Friis & Co.



Grå pullover i kashmir, Lina från Gestuz



Kimonocardigan Tove, Rules by Mary

ALLT FRÅN BUBBLEROOM
.

svart på vitt



jag älskar randigt, as simple as that ♥
idag i långt ryggdjupt linne från resteröds

I (heart) this idea

HÄR HAR NI EN RING JAG OFTA HAR PÅ FINGRET, DEN KOMMER FRÅN HEARTSTORE I GÖTEBORG OCH ÄR EN GÅVA FRÅN MIN MORMOR. SJÄLVA RINGEN ÄR EN TUNNEL UTAV GUMMI SOM LÄTT KLIPPS TILL RÄTT STORLEK, MEDAN SMYCKET ÄR AV SILVER MED EN GRÅ hjärtformad STEN.




Per aspera ad astra

NU, mina kära vänner, ÄR DET DAGS ATT STARTA NYA LIVET EFTER MÅNGA SOMMARHÄRLIGHETER. NU BYTER JAG UT POTATISSALLAD, LATTE, FÄRSKA FRALLOR, CHEESECAKE & VITLÖKSBAGUETTER MOT PROMENADER & NYTTIGHETER! MORGONTUR IMORSE BLEV STARTEN FÖR DETTA. DET FÅR BLI MINST EN PROMENAD OM DAGEN FÖR ATT RENSA BÅDE KROPPEN & HUVUDET. JAG KÄNNER MIG BÅDE BÄTTRE & PIGGARE SÅ FORT DEN DAGLIGA MOTIONEN HAMNAR I FAS IGEN EFTER SOMMARENS FESTLIGHETER. Och nej, jag deppar inte, jag tänker fortfarande njuta av livet.. men i nyttigare former.

JOAKIMS FÖDELSEDAG (i fredags) FIRADES MED POMPA PÅ LAGERGRENS. MÅNGA AV VÄNNERNA HEMIFRÅN KOM UT FÖR ATT HURRA & NATTEN BLEV LÅNG OCH HÄRLIG! ..IGÅR VAR DET JOBB IGEN EFTER NÅGRA DAGARS SEMESTER, VILKET KÄNDES BÅDE BU & BÄ. MAN FÅR LÄTT MERSMAK PÅ LEDIGHETEN. DET REGNADE STÖRRE DELEN AV FÖRMIDDAGEN, SÅ DET BLEV EN LITEN STROS PÅ BRYGGAN OCH SEDAN FIKA PÅ SKÄRET INNAN ALEX & JOCKE TACKADE FÖR HELGEN OCH ÅKTE HEM. IDAG HAR JAG BYGGT OM PÅ HERRAVDELNINGEN I BODEN, det behövde verkligen fixas till och redas upp, OCH HAFT SÄLLSKAP AV JOCCE & CHIVAS. NU ÄR DE PÅ SEALODGE & KOLLAR LIVESPELNING OCH KÄKAR GRILLTALLRIK.
Men vi har det allt bra ändå, jag och min chili-keso, haha :) Nu.. back to work! Hugs


Jag bjuder på en stolt liten Chivaz:)

RSS 2.0