Back again

Hemma från kusten, har haft en kanonhelg med Elin! Underbart väder och bästa dagarna:)
Nu blir det jobb ikväll.. Pok Erika

Going to the west coast

Självklart är det västkusten som gäller så fort man får en dag ledigt. Jobbar inte fören måndag kväll, så Elin och jag sticker till Smögen redan i eftermiddag:) Kom precis hem från thn, efter en lugn gårdag med Joakim. På promenadvägen från korseberg och hem mötte jag en liten tjej som stod mitt i vägen och skuffade undan hästbajs med sina ridstövlar. Lilla shettisen hon höll i stampade oroligt och det kom bilar titt som tätt så hon var tvungen att gå av vägen om vartannat. Jag frågade henne snabbt om jag skulle hålla hästen åt henne medan hon gjorde rent på vägen och då sken hon upp som en sol och tackade flera gånger. Så där stod jag med en söt liten shetlandsponny och blev helglad när jag kände doften av häst. Åh vad jag saknar min hästperiod! Jag har varit helt galen i hästar, red i sju/åtta år innan jag bestämde mig för att sluta pga tidsbrist. Saknar det jättemycket!

Nu blir det packning för hela slanten, sen kanske en snabb promenad innan jag ska hämta upp Elin.
Eller inlines (vem vet?) Sist jag åkte med pappa gick det dock sådär..mina fötter halkade runt i de alldeles för stora inlinesen, men fort gick det:)


Jag i min otroligt snygga inlinesoutfit, not! Ser ut som en smurf.. bjuder på den.

NU BLIR DET EN HÄRLIG LÅNGLEDIGHET MED ELIN I SMÖGEN! TAKE CARE! Xoxo Erika


Frisk

Hej bloggen.
Jag tänker inte tala om för alla att de ska leva med öppna ögon, ta varje dag som den kommer och njuta av varenda sekund. Men jag vill sända tankar och lite ljus till min gamla ridkamrat M och även till O som genomgår något vi andra inte vet av överhuvud taget. Med änglavakt och lite jävlaranamma kanske det åtminstone tyder till det bättre:) Knäpper alla händer. Hade livet kunnat vara rättvist, hade det varit det.



Läs: http://www.ttela.se/artikelmall.asp?version=194505
och http://jagefrisk.blogg.se


Midsommarhelgen

Hej allesammans!
Midsommarhelgen för min del blev lugn och välstädad. Blev bjuden till Elin i fredags, där vi åt sillmiddag och underbar jordgubbstårta (innehållande choklad.. extra plus). I vanlig ordning packade vi badväskan och knallade ner till Gardesanda för att doppa oss, men då vi stod på klipporna i bikini och frös häcken av oss, bestämde vi oss för att ta på kläderna igen.


Elin och hennes Frasse

Hade en helmysig dag med älsklingen i lördags, innan jag började jobba kl16 och blev hämtad på kvällen för att sedan bli ompysslad (puss till dig, du är bäst) :)
Imorse kröp jag motvilligt ur en varm säng, med en vacker pojkvän i, för att cykla till jobbet och köra halvdag. En himla rolig halvdag för övrigt med 3xS som arbetade. Goa tjejer!

Körde pump medan Tias och Jocce gymmade nu på kvällen. Blev dock väldigt besviken på instruktören. Jag vet inte om jag är bortskämd från tidigare träningsår hos Träningsverk här i Vänersborg (där instruktörerna är så bra), eller om han helt enkelt hittat sin instruktörsutbildning i grannens brevlåda.. Han var inte dålig så, det kan jag inte påstå, men det var liksom inget go i honom och han sa inte fler ord än han behövde. De stackarna som prövade på för första gången hängde inte alls med eftersom han då och då tappade takten samtidigt som han sa till alldeles försent om de va dags för en ny takt eller ny grej. Han körde bara på, fast ganska lamt. Synd det.

Imorn tar vi nya tag med jobb sen fyller fidelus 20 så då blir de tårta och något annat....som hon inte vet ännu;)
Good night! Xoxo Erika


GRATTIS..

..TILL MIN FINA JOHANNA SOM FYLLDE 19 IGÅR!
Elin och jag skickade ett jättegulligt mejl till henne (eftersom hon är i Norge) med fina bilder och grejer.
Och denna fina tårta har vi tänkt att köpa till henne då hon kommer hem:)


Lingonguld

God eftermiddag folket!
Idag har det varit en lång men rolig dag. Jobbat mellan 7.30-14 och brottats med Camillas goa humor och en annan dams trista attityd -nämner inga namn- medan vädret växlat från solsken till åskmulet.
Haft huvudvärk större delen av dagen, antagligen pga spänningarna i luften då det nalkas muller.
Dessutom har jag haft rejäl träningsvärk i mina lår efter passet igår (det var ju ett tag sen sist, höhum) så jag ska boka in mig på ett imorgon så att benen repar sig:)
Skulle träffat Elin idag som nämnt, men hon fick jobba över och glömde av att hon lovat sin syster att vara hemma med henne, så de får bli imorn istället! Sanna ska ha filmkväll ikväll och jag funderar på att cykla dit.. just nu däremot känner jag inte för någonting alls.

Gjorde världens -troligast- bästa efterrätt idag, en efterrätt som hästammar från långt tillbaka i tiden, då man inte hade mycket att ta av i köket om man ville ha något gott. Detta ihop-plock ni ska få receptet på kommer förbrylla de flesta och antagligen kommer inte ens hälften av er smaka på det, eftersom det låter som en alldeles för konstig kombination..men tro mig, det ÄR gott! Jag har inget namn på efterrätten, åtminstone inget som är känt, så jag har valt att kalla den lingonguld.


Mariekex från Göteborgs Kex har bakats ända sedan företagets start 1888
och är därmet den äldsta utav kakorna:)


LINGONGULD

Detta behöver du:
ETT DRICKSGLAS
2 MSK LINGONSYLT
MJÖLK absolut inte blå mjölk..
MASSA GULD MARIE (från Göteborgskex)
även kallade [mariäkäks]

Gör såhär:
Täck botten på glaset med lingonsylten, fyll resten av glaset med mjölk (varsamt så att sylten inte virvlar runt) och knäck sedan i hur många mariekex du vill!! Delade i småbitar förstås. Ät med sked:)


Ny dag


This is what I like



Idag gör jag många nya saker..nästan iaf. Lånade Jocces bil imorse och åkte till Sportlife och tränade, där var väldigt stort och fint och jag villade bort mig lite eftersom det var första besöket där. Ett pump-pass för hurtiga Stina gjorde att jag mådde mycket bättre! När jag senare skulle ta bussen hem från torget kom 24an in alldeles för sent, så jag missade min 65a och gick upp till pappas kontor för att hälsa på tills nästa buss skulle komma. Som tur var skulle pappa hem en sväng för att möta upp Mattias och de hemkommande från Jönköpingslanet, så jag slapp åka buss:)

Sen börjar jobbet ikväll, eller ja, bredvidgång två dagar sen börjar jag på lördag.

Håller på för fullt och brottas med mitt rum, lite pö om pö då det finns tid och ork. Det är så mycket småpill! Som att papper ska ner i lådor och så fanns det visst ingen plats i lådorna, så man får rensa där innan man kan lägga ner papprena i lådorna och sen när man väl lagt ner papprena så hittar man andra papper som ska få plats. Puh.
Nej vet ni vad. Nu ska jag packa iordning mig och gosa lite med Sniff, sen bär de av till jobbet. Trevlig kväll!
Puss och kram Erika


Måndag

Cyklade till Överby med Sanna och Malin på förmiddagen. Hittade ett linne, en blus, en tischa, grå myströja från vero, massa nya underkläder (skräll!) och min favvotröja från gina!
Vidare efteråt till kommunhuset för delegationskursen, satt i 3½ timme och fyllde i papper och printade information.


Cykeln, den finaste:)


Malin och Sanna kommer cyklandes


Sanna på Etage


Malin och Linn på kommunhuset - delegation!

Lite smått o gott från dagen:

I loooove!


Fint från Lindex, bara 79,50 just nu!


Nu bär det av till Strandgatan (igeen) för Patrik har lite separationsångest eller nåt.
Hej då! Erika


Bal o bar

Studentbalen i Trollhättan igår, många vackra klänningar och tjusiga bilar.
Efter karavanen fram till Swania vandrade hjärtat och jag ner till Strandgatan för mat:)
Saknade sommarvärmen så jag åt bakad potatis med räkröra och Jocce en grekisk burgare, mm så gott!


En förvånad pojkvän..


Inte BARa kök


Coffee


Jag och min pimpade phone;)


Strandgatan


Ciao for now
Xoxo Erika


Iväg igen

Snart bär det av till Vara för storkalas. Ann Louise fyller 40 och det är 160 gäster bjudna..vi misstänker dock att det nalkas bröllop..hm! Se ya sundag evening, efter Trollhättans bal:)


Pussokram Xoxo Erika



TVÅHUNDRATUSEN pussar och kramar till Issen pissen som fyller 20 IDAG! Happy birthday to you:)

Studenternas dag

Fredagen den trettonde. Osmart dag att lägga studentfirandet på om man ska vara skenhelig. Tack och lov har dagen artat sig bra, åtminstone för Vänersborgs studenter. Dagen började dock inget vidare med ösregn och vi var nog många som bad om att åtminstone ge studenterna uppehåll då de tågade från Idrottshallen in till plantaget i stan.. tillräckligt många för att det faktiskt skulle sluta hällregna.

Mamma och jag åkte in och hängde blommor, plastkrattor, krukor, djur och badleksaker på Malin, Dennis, Jonathan och Erica. Sedan började rundvandringen. Först var vi hemma hos Malin (min kusin), grattade henne och åt god buffé. Efteråt tog vi en sväng förbi Dennis och bjöds på tårta. Alltså Dennis..haha..jag måste ge en eloge till hans oändliga leende och charm! Han var bra i gasen, men gudarna ska veta att han är en av de gladaste och artigaste människorna jag känner. Och dessutom är släkt med:)
Efter andra bjudningen begav vi oss till Blåsut för att krama om Jonathan. Han såg gladare ut än vanligt (om det nu är möjligt) och var utom sig av lycka. "Visst är det bästa dagen ever?" frågade jag och han sken upp som en sol och svarade "Haha, ja, det är det faktiskt."

Nu är vi åter hemma och jag väntar på att älskligen ska komma in genom dörren, han och pappa är ute och sätter på takräcke på bilen.. brorsan och tre av hans kompisar ska till Elmia i Jönköping kl8 imorn på världens största lan (!?) och lana i tre eller fyra dagar. Dom kommer komma hem fyrkantiga och höga på cola och dextrosol, haha.
Nu ska jag smälla två flugor som störde mig hela förra natten.
Xoxo Erika

Ibland överträffar jag mig själv..


Slå den tjejen om ni kan!

Sunny day

"..I'm hopin for a sunny day"

Precis kommit hem från jocce..väcktes ur hemska drömmar imorse (drömde om ormar o hemska sekter o grejer) då han ringde och ville att jag skulle komma och öppna ytterdörren (eftersom jag har hans nyckel),.. Han hade visst tappat bort en husnyckel till en familj vars hus de håller på och renoverar. Så han var smått orolig när han kom hem.. visade sig dock tillslut att kollegan tagit hand om nyckeln (bra kommunikation där) så han åkte snällt tillbaka till jobbet med sin tandvärk; efter tandläkaren imorse.

Nu är jag iaf hemma och jag hoppas på en helt molnfri dag, så jag absolut inte behöver ha dåligt samvete för att mitt rum ser ut som.. ja, jag vet inte vad. Sofia kommer snart hit o vi ska dega o ta igen lite saker. Tänkte göra goda smoothies till oss och massa massa te, som vanligt:) Ska bli kul att träffa henne igen, då det var ett tag sen sist. Men nu är jag ju hemma hela sommaren, och antagligen även hösten, så det finns massa luckor att fylla!

Mor och jag ska dra till Överby sen o inhandla de sista studentpresenterna, sen ska jag inhandla en komplett ny garderob (alltså garderobsinnehåll) eftersom jag är måttligt trött på ALLA gamla plagg som jag egentligen bara har kvar för att jag har haft kvar dem så länge, äkta mig. Jag har redan fyllt två stora kassar med kläder som ska ges bort eller skickas någonstans och det lär bli fler kan jag tala om..

Have a good day! Xoxo Erika

Baldag

Vaknade tio imorse och visste knappt vad jag hette, så trött jag var. Somnade om och väcktes av att Sofia ringde tjugo i tolv (!) och bestämde mig för att det var nog med sömn. Hämtade Tias kl0.30 inatt från avslutningen på frida. Det hade nog varit lite jobbigt, som jag förstod på honom, eftersom de flesta gått i skolan tillsammans i nio år.

Hsh har solen skinit lite som den själv velat idag. Så fort jag tagit av mig i bara bikini har den gått i moln, och direkt jag klätt på mig igen för att sedan lägga mig och läsa tittade den fram på eget behag. Sniff fick självklart vara ute han också, det enda som bekymmrar mig ibland är de förbannat elaka katterna som stryker omkring och skrämmer min stackars söting. Han är åtta år min kanin, men man kan tro att han är tre, både pga utseende och allertheten.

Vänersborgs studenter hade bal idag så mamma och jag cyklade in för att gratta och ta kort:) Många fina klänningar att spana på!


Sötaste grannen Erica och min syssling Dennis. Fint par:)


Den cerise klänningen i mitten blev en favorit:) Enkel men fin


Jonathan var stilig!


Min classmate från Frida, Andreas, kom o bar på denna söta collien:)


Värdparet...


Caroline visade upp sina vita tänder;) och sin vackra klänning!


Dennis o Erica:)


Elin hade en väldigt fin äpplegrön klänning:)


Lyckades tyvärr inte ta en bättre bild än denna på min vackra Malin.
Hon strålade i sin klänning, lika fin som alltid:) Grattis gumman!

Tanken var att Sof och jag skulle ner till promen och ta en öl ikväll efter hennes jobb, men nu är det ösregn och 15 grader så vi får skjuta fram den ölen till en annan dag, haha! Ha en bra kväll!
Xoxo Erika


Godnatt folket

Tack min Moa ♥


Kom igen då, mer mål!

Heja Sverige! 2-0 efter 72 minuter.. yeeeeees!

Skolavslutning

Today's the big day for my brother.. han har slutat 9an! OM han var stilig idag med kavaj o vita skor, görsnygg! Kändes lite konstigt att återse gamla lärare och klasskamrater, men det hör ju till att alla är där på skolavslutningar (eftersom i princip alla jag gick i klass med under grundskolan har yngre syskon).


Best brother i full mudering


Kavajtillrättning




Betygen var han nöjd med:)


Min söta Elin var på plats


..och mamma Tove med kameran i beredskap..


..och Julia såklart (elins syrra; tias classmate)


Söta Linn var också där! (Jennies sis)


Självklart var jag på plats för att agera paparazi och gratta brorsan!


ETT AVSLUTANDE KORT PÅ MATTIAS..nu äre gymnasiet nästa!



Ps. Har skickat alla Tunisien-pics till Mary idag så förhoppningsvis får jag en cd i brevlådan denna veckan med alla bilder (från alla kameror) på, så kommer min resedagbok!:)
Xoxo Erika

Har ni inte sett den än så fy skäms


Jag kan inte se den för många gånger alltså, den är bäst!

Så länge..


Ja, vad ska jag säga Moa? Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur kul vi har haft ihop och hur mycket du har kommit att betyda för mig. Jag försöker intala mig att Sverige faktiskt inte är så stort och att avståndet inte spelar någon roll, för vi kommer ses vilket fall som helst. Så enkelt är det. Måste faktiskt ge dig en eloge för att du klarat av att bo med mig (haha). Saknar dig redan massor och du kommer alltid vara bästa sambon!! Love you hun! ♥

Välkommen hem (till mig)

Hej alla! Nu har jag anlänt till Sverige återigen. Vistelsen i Tunisien var över alla förväntningar och vi har inte gjort annat än vad som fallit oss in. Så himla härligt! Ni kommer få en låååång utläggning om resan, slutet på Lunnevad och massa annat.. kolla in hos BALK sålänge:)
Xoxo (en brun) Erika

RSS 2.0