Fotboll

Dagen har varit seg, oerhört seg. Tias och jag satte oss och tittade på "saving private ryan" sen har det inte hänt så mycket mer. Mamma och jag tog en långpromenad i solen och snön för att rensa både hjärnan och näsan med frisk luft. Pappa och jag var på ica och handlade inför min och tias föräldrafria helg (mamma o pappa åker till fjällen) när solen började gå ner och det räckte att vara inne i affären 30 minuter för att graderna skulle sjunka tydligt. 



Sitter och väntar på jocce nu som ska komma och hämta mig:) kollar på fotbollen mellan sverige-brasilien och det har hittills varit en tuff match. Båda lagen verkar ligga på samma nivå idag och det kommer att bli tufft att få in många mål, tror jag som inte är fotbollsproffs nånstans haha. Tias och jag spelade även playstation idag..jättekul med riktigt gamla spel! Kram på alla

image154


God middag

Sitter fortfarande i sängen, tragiskt. Har legat här i några timmar och funderat på vad jag ska göra till frukost, men kommer inte fram till mycket..alltså ligger jag kvar. Har kollat in asos rea hela morgonen och hittat många fina saker som nu väntar på att bli hitskickade:)
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Funderar på att dra ner på stan, men ont i halsen som jag har lockas jag inte av att ge mig ut i snön..
Nej nu pallrar jag mig upp ur min myshög av täcken och kuddar. Det får bli gröt till "frukost".
Kram på er

Pettsson steker alltid pannkakor

image153

Våfflor blev det idag, men helt plötsligt slog det mig: finns pannkaksdagen? Om inte..varför!?
Kommer på alla möjliga dagar, såsom kanelbullens dag, alla hjärans dag, semledagen och våffeldagen.. men INTE pannkakans dag, jag blev lite ledsen:(

Jag har alltså smällt i mig våfflor idag och även fast det bara var 1½ känner jag mig helt jäst.
Sniff tyckte om våfflor han med, inkl glass och jordgubbssylt. Det är nog tack vare hans varierade kost och omsorg som han lever.. han är ju trots allt 7½ år nu och det är gammalt för att vara kanin.

Ingen bra film tyvärr..började titta på nån med Denzel Washington och Meg Ryan på 6:an men jag näst intill slocknade, så jag slopade hela min uttänka filmkväll och satte mig i sängen istället. I pappas säng, haha. Han snarkar så så jag tänkte vara moralisk och ta hans plats så att han kan ligga i min säng och snarka bäst han vill utan att störa nån:P Stackarn.

Hepp, nu blir det dags för sömn. Imorgon vill jag vakna upp med solljus. Tack i förhand för det. Kram till er

Snö snö mera snö (Våffeldagen)

Snö snö mera snö. Det snöar som om det aldrig gjort det förut. I hela stan faller det vitt puder som skymmer allt i sin väg och lämnar kvar skyddande täcken på träd och hustak. Tog mig in till nygatan och hälsade på Linn, Sanna och Sofia. Vi satt och tittade på studentbilder och skrattade åt gamla tider, konstaterade att Åsa faktiskt har blivit blond igen och att Malin och Sanna nog behöver en tvåa om de ska flytta ihop.

Våffeldagen till ära ska pappa laga god middag hemma och vi ska äta våfflor:)
Ikväll hoppas jag att det går någon bra film på tv, för jag är väldigt sugen på att suga i mig en spännande historia.
Här kommer en lista på bra filmer (för er andra som är på filmhumör):

1. "No country for old men" med bl.a Tommy Lee Jones
En man hittar en väska med 2 miljoner i på vishan i Texas och får en seriemördare i hälarna. Sjukt bra film med scener man inte vill se och scener man vill se som inte finns med. Seriöst, se den.

2. "Sahara"
Jakten på ett gammalt skepp knyts ihop med utredningen av en smitta i Sahara. Väldigt bra.


3. "Babel"
Fyra paralella historier som knyts samman. Häftig skildring och extremt bra skådespelare.


4. "I am legend"
Man tror sig ha botat 10 000 sjuka personer från cancer, men det visar sig att botningen istället utvecklas till ett virus. Alla förutom en man är smittade och det är hans uppdrag att hitta botemedlet.

Will Smith är lika bra som vanligt och hans motspelande hund är väldigt trofast och duktig.


5. "The ast samuraj" med Tom Cruise. Har skrivit om denna filmen tidigare och den är helt enkelt ett måste.


6. "Mission impossible 3" Även den med Tom Cruise i huvudrollen. Grymt bra om man gillar action och lite pangpang!


7. "Surfs Up" Var bara tvungen att ta med denna. Disneys nya sötfilm om pingviner som surfar. Underhållande och fint tecknad.


8. "Love actually" Kom igen, varför ska man inte se den?


MÅSTE KILA. SKÖT OM ER!


Röd måndag

Vaknade tidigt men mösade i sängen ett bra tag innan vi orkade dra oss upp.
Siba en sväng, köpte mig en vårgul hoodie från J Lindeberg:)

Har varit hos Frida halva dagen och myst. Hennes kanin Lotus var väldigt svart och söt, men aningen aggro. Hon körde loppet på mattan när hon ville ha uppmärksamhet och sköt som ett spjut upp och ner i sofforna. Och på tal om det så är det en liten vilsen harunge här utanför jocces hus som gömmer sig under en av bilarna. Jag och emma var ute nyss och försökte mata den och han var framme vid mina händer och nosade, sen kröp han in under bilen igen.. stackarn, han kanske fryser ihjäl utan sin mamma:(

Kollade på preimären av "so you think yo ucan dance" idag också. Det spratt i benen efter ett tag. Många sjukt duktiga dansare! Sen kom jocce o patrik hem från biltrimning i Stenugsund och då blev det kinamat!
Nu ska jag nana. Godnatt!

Kaniner

Vinkat av mormor & morfar efter en mysig middag såhär på påskdagen.
Morfar blev förtjust i min piercing och konstaterade att jag faktiskt "måste ha en riktig diamant" i naveln.
"De ska ju vara riktiga grejer"
Han är för go han.

Nu får vi se vad som händer. Tanken var väl att jag skulle med Linn o Sofia ut, men jag orkar faktiskt inte.
Imorn ska jag till Frida och få pli på hennes kanin och hjälpa henne att tvätta, haha. Får se om jag tar med min lille fjant så får Frida och Patrik kaninbebisar om några månader. Patrik är väl inte alltför positiv till ett sådant påhitt.

Här kommer lite sötingar:

image150
Såhär ser min älskling ut, fast liite större.

image151

och så Rayman-kaninen såklart (haha):

image152

Åker hem till Jocce sen o han har bilder på min Sniff på datorn.. snart får ni se han ordentligt:)
Kram på er

BRR

OKEJ, KÖLDREKORD INNEHÖLLS INATT I NIKALUKTA I NORRLAND. ALDRI FÖRUT HAR DET VARIT SÅ KALLT PÅ DENNA TIDEN PÅ ÅRET SOM DET VAR DÄR UPPE INATT.
MINUSGRADERNA NÅDDE -40,8*C. HOPPAS INGA HARAR VAR UTE PÅ FÄLTEN OCH SKUTTADE..


image149

Och när vi ändå pratar om sommaren

..så hittade jag en underbar bild från min student med mig och lilla turbo. Å.. best day ever, om jag fick möjlighet att bara göra om den dagen skulle jag göra det om och om och om igen..

image148
VISST ÄR VI SÖTA? TÄNK NÄR HON TAR STUDENTEN..

Solen påminner mig om...

...sommar! Jag vill bara ha sommar just nu, trots att det innebär att tiden i Linköping är slut och arbetet är i full gång.. jag vill verkligen ha sommar. Kollade igenom datorn hemma hos farmor och hittade fina bilder från farfars 70årsdag ute på Skärholmen:)



image146
KUSINEN OCH JAG (med långt hår!!)


image147
VI OCH VÅR ÄLSKADE FARMOR VID KUSTEN

Påskhelgen

image144

Då var jag tillbaks igen.
I fredags var det påskmiddag med släkten på pappas sida hemma hos farmor&farfar och idag blir det finmiddag här hemma med mormor och morfar.
Igår var jag, Jocce, Patrik o Frida på Elmia i Jönköping hela dagen och tittade på bilar, motorcyklar, folk och kaniner! En jättetrevlig dag i myllret av bilnördar. Frida och jag gick o skrattade åt det mesta (speciellt när vi fått varsin energidryck i magen) och hamnade på såväl kameror som motorhuvar... eh not.
Vi tog bilen en sväng till A6-center och tittade på piercingar, skor och kaninbebisar:) Blev förälskade i en liten vit och kolafärgad vädur med stora tassar och skeva öron...han älskade nog oss också.

Väl hem från Jönköping försökte vi övertala våra kära pojkvänner att följa med ut, men de båda gaddade ihop sig och näst intill vägrade. Sen slutade det med att Frida stensomnade och jag segade ur totalt. Så bra gick den kvällen.

Idag har det varit strålande sol och jag har suttit på en tältstol ute i snön och njutit. Då mamma och pappa kom hem satte vi oss på trallen nere i trädgården och jag tog ut Sniff för lite solljus. Det slutade med att han skuttade runt i snön och stortrivdes. Snart ska jag iväg o hämta mina morföräldrar i stan:)
Glad påsk på er (i efterskott)!

Släkt o smycken

Satt och räknade ut hur många sysslingar jag och min bror har och har hittills kommit upp i 46 st... tjena vilken släktträff det skulle bli. Vi kan ha en fobollsturnering inom familjen, haha.

O titta här vad jag hittade på barbarella.se som jag bara älskar...
tänk er den på en brun mage i sommar:


image143

Fredag

Home sweet home. Lång dag igår med repning och tillägg på koreografier. Street i 3 timmar som vanligt och har nu fått ihop Emmas after work-koreografi! Buss o tåg hem sen tog jag bilen direkt till Uddevalla för att hämta min kära familj, som varit på skidresa i Hemsedal.
Sen kom Jocce och hälsade på såklart:) skönt att träffa honom igen..

Vaknade kl5 imorse (Jocce hade glömt att stänga av arbetsalarmet) och gick in på toaletten. Till min fasa märkte jag att piercingen hade blött under natten, antagligen har jag råkat slå i den, så jag tog fram tops och papper och allt annat för att göra rent. Samtidigt som jag gjorde detta försvan långsamt alla ljud runt om mig, mina öron blev glödheta och det tjöt ett obehagligt högt ljud i huvudet på mig. Sen svartnade det för ögonen och jag trodde verkligen att jag skulle svimma. Jag kastade vatten i ansiktet och munnen och andades så mycket jag kunde. Jag svimmade inte men satt där ett bra tag och väntade ut det.. Obehagligt.

I em blir det påskmiddag hos farmor & farfar :) ägg till alla! Kramar

73 dagar

Okej, märkte nyss att det bara är 73 dagar kvar till Tunisien.. oh god vad jag längtar!
De här tänker jag le åt sålänge:

       

Onsdag morgon

Hejhej. Nu har jag sovit gott och min kompress är borttagen. Jag är som ett litet barn som äntligen har fått ta hål i öronen haha. Nu sitter jag och äter gröt och knäckebröd med skinka och paprika:) Ska gå till skolan idag igen, lika bra när det är snö på vägarna, sen blir det powerwalk hem!
Vad händer idag då? Jo idag blir det repning i första hand..mycket eget arbete idag. Sen när jag kommer hem Måste jag dammsuga mitt rum och packa inför påsklov!

Igår kväll satt Moa, Matilda och jag och tittade på "there will be blood" men jag tröttnade efter en timme på att sitta still och tog en dusch o fixade luggen istället:P Men ni som har tänkt att se den: se den för den verkade intressant, en aning utdragen men välgjord historia.

Nej, nu ska jag göra mig iordning (ta på mig träningskläder)
Take care, Erika

Tisdag

Jahaja, då var denna dagen gången och helt plötsligt så har man ett smycke i naveln:)
Jag ringde och pratade med mamma (som är i Hemsedal med pappa o Tias) för ett godkännande, för jag skulle aldrig kunna ha på mitt samvete att pierca mig i naveln om min mamma inte visste om det. Så jag ringde och sa som det var; att jag har velat göra det länge och vill att de ska veta om det. Mamma svarade att "Jaa, du vet ju att jag inte tycker om det, men om du ska göra det så få det åtminstone ordentligt gjort på ett seriöst ställe."
Jag ville bara dubbelkolla så att de inte skulle tycka illa om mig när jag kommer hem med hål i naveln.. "men nej såklart inte!"
Så nu har jag och Hanna varit på Federal Piercing här i Linköping och satt smycken i navlarna:) Det blev så vackert så, kände sticket men inte värre än så. Så det var de de!

Moa och jag har finfrämmat i form av Moas syster Matilda, go tjej de där. Precis som Moa fast yngre, hehe.

Nu ska jag diska, se you! Kram från hon med plåster på magen:P


image139


Gomorgon tisdag

Sitter och tuggar frukost och kollar på alla ungar som kastar snöbollar utanför.. jag vill inte ha mer snö.
Igår var jag med Kajza, Maria och Dianan på Viking Tattoo för o kolla priser etc för piercingar. Helt plötsligt bestämmer sig både Diana o Maria för att pierca sig:) Mary i naveln o Dias i tungan.. det blev kanon:D
Nu ska kanske även jag göra ett hål i naveln..men kan verkligen inte bestämma mig! Återstår att se..
Kram


Disney couture

Kolla in den här pärlan.. bara måste ha! Bambi..eller Feline måhända?:)
Runt 200 hos Disney Couture


image138

Sleep tight

image137

Klockan är mycket och jag är nyklippt och trött.. Kajza har klippt lugg på mig o det ser faktiskt helt ok ut, ska bara ta tag i min hårfärg när jag åker hem till vbg på påsklovet..jag är brun nu igen, ska bli blond!!

Om Stockholm får ni höra imorn...nu vill jag bara somna:P
Sov gott. Erika

Sälen med hjärtat

Tisdag 11 mars -08

Alldeles för länge sedan jag skrev, men det är inte lätt att uppdatera då man är i fjällen,
åtminstone inte när man inte har med sig datorn.
Tog mig hem till Vänersborg i onsdags för att packa bilen full av skidor, pjäxor och underställ.
Mamma hjälpte till i vanlig ordning och såg till att vi skulle få mat i magen under resdagen. Kl 4.20 åkte vi på torsdagsmorgonen och jag började köra i mörkret.
Jocce somnade innan vi hunnit till Frändefors sen väckte jag honom för lite sällskap när solen börjat titta fram. När snön hade börjat synas på marken hade vi hunnit äta frukost, byta förare och lyssnat igenom Melodifestivals-cdn (både cd 1 och 2) samt "vaknat med Adam & Gry" på Mix Megapol.

image115

Ännu lite senare (när det var mycket snö runtom oss) körde vi förbi en stor älg som stod och gämde sig bakom ett träd några meter från vägen. I all hast tjöt jag av extas och slängde mig efter kameran. Lyckades fånga en bild, även fast den inte blev i bästa laget..

image114

image116

Så, efter ca 5½ timme i bilen (och lite utanför) var vi framme i Lindvallen, Sälen.

Dagen kunde inte ha blivit bättre; strålande sol, klarblå himmel och -2*C.

Med ny dress och mammas nya carving var åken perfekta från början.

Efter en lång dag och mycket frisk luft på en gång, somnade vi runt 20.30. Jag vaknade i ilska en halvtimme senare av att Joakims telefon ringde, och brusade upp "vem fan ringer såhär sent!?".

Jag trodde klockan var mitt i natten när hon i själva verket bara var 21...


Fredagen (7/3) artade sig lika bra som föregående dag och jag var överlycklig över mina kisande fräknar som hade vaknat till liv. Man kunde ana lite lätt vind på toppen men den var inte påverkande. Enorm lunch på toppen i snögubbestugan mellan åken, för att lätta på både hunger och pjäxor. Bakom oss satt ett arbetsgäng med varsin svart t-shirt dragen över understället där det stod "Carlssons vän" eller något liknande.

"Vet du?" sa jag till Jocce. "Jag tror jag vet vem av dem som är Carlsson"

"Jasså?" sa han och vände sig om och letade med blicken.

"Ja, det är ju förstås han som inte har en sån t-shirt.." Jocce fattade inte "skämtet" och satt o glodde på gubbarna ett bra tag i ett tappert försök att leta reda på Carlsson.

"Du fattar ju inte." sa jag och tuggade vidare på min mat. Haha.

image117

Under natten till Lördagen (8/3) hade snön börjat falla ner igen och himlen växlade mellan tjocka och glesa moln. Däremot hade vinden tagit till och det var svinkallt på toppen!
Resten av lördagen och även söndagen var bra. Vi njöt av tiden tillsammans och utav backarna:)
Min favorit i backen blev självklart den här sötnosen (som för övrigt höll till i barnens egna sagoland..såklart!):

image118

SÅ..LITE BILDER FRÅN VECKAN:

           

           

               

       

   

Tack o hej


Trääning

Ett träningspass i lägenheten då.. så jävla gött!

Äntligen!!

Har varit bortrest ett bra tag nu och när jag väl kommer hem (med en ny dator dessutom) kommer jag inte ut på nätet. Men nu funkar det bra:) Har däremot ingen lust med nånting just nu så jag hör av mig senare.
Ciao

Min måndag

Good day! Sovmorron till 13 idag, uppe med tuppen och njöt en promenad i vårsolen. Satte mig på rummet sen och gjorde sånt som man annars inte har tid med. Typ ringa Sälen och tala om att "jag och min pojkvän har bokat stuga hos er och det står här att minst två ska vara 20 år, vilket inte framgick vid bokningen och vilket jag inte är..löser vi det eller?".. det löste sig utan problem:) Gjorde mig en rejäl frukost och satt o tittade på småbarnen som rultade runt på kullarna i sina stora overaller.

Dagen gick fort och när jag minst anade det hade vi redan slutat. Njöt i solen en stund innan jag tog mig ork till att cykla hem! Nu är solen borta för idag och moa o ja ska nog kolla film..igen. Puss Erika

Titta här då..awh

image113


Behöver jag säga något?


Mitt hjärta spelar död

Efter kloklippning ligger min sötaste Sniff kvar och bara päser..
Min sötaste.

image110

image111

image112

Night

För att smälta lite kollar jag på Tiffany Persson från HippHipp istället och garvar som en tok haha!
Idag var det Ikea för hela slanten, vi har köpt hyllor, bord, en matta och lite annat plock. Måste sett roligt ut när jag stod på bussen och försökte balansera en 2 m lång hylla (som egentligen varit sidan av ett skåp, fyndhörnan för 49 spänn..värt!). Vid Tönsbergsgatan finns en busshållplats och adressen ropades ut i hela bussen, det var bara det att det lät som att rösten sade "hönsbajsgatan" och moa och jag brast ut i världens skratt!
Gjorde godaste lunchen idag dessutom (samma som i förrgår med min fajitaskyckling mmm) och så har vi ställt om lite här hemma. Sov gott! /Erika

Good day sunday

Precis avslutat "No country for old men" med Moa. En väldigt speciell film som utspelar sig i bl.a Mexico på 80-talet. Huvudskådisar är Tommy Lee Jones, Javier Bardem och Josh Brolin.
Jag brukar normalt sett totalt recensera hela filmen, men jag finner inga ord, ni måste se den..eller inte se den, det både kvittar och kvittar inte. Mycket som man vill ska vara med är inte med och saker som inte borde vara med är med. Jag är tömd. Igen.



Lördag

Jag drömde att jag tappade alla mina tänder inatt pga att jag blekt dem, usch, vaknade med hjärtat i halsgropen!
Idag har jag bara velat träna, jag saknar gymträningen så jag tror att jag dör! Men den har jag tyvärr varken tid eller råd med nu tom maj då dansen är på sin högsta spets, så under sommarn får det bli muskelbildning som gäller..jag längtar! Däremot köpte Jocce Bodyworks nyaste cd och fick då med två gratisveckor på WorldClass som jag ska utnyttja (jeey), måste bara komma ihåg att ta hit den lilla lappen när jag åker hem på onsdag.

Vart en runda på stan med moa och sanne, de handlade för fullt, men jag har inte spenderat ett öre. Ganska skönt faktiskt. Nu sitter jag själv i lägenheten och väntar på att min kyckling ska tina. Ska steka den i fajitaskrydda och göra en megasallad till! Mmm gott!

Take care /Erika

Lördag 1 mars

God middag.
Efter en stadig frukost har jag faktiskt gått och lagt mig igen. Det regnar ute och verkar bli en lång och grå dag. Moa ska till bibblan och egentligen borde jag väl följa med,men jag vet inte om jag orkar med regnet. Fick en fin present av min sambo igår, hon hade vart i Norrköping på massage och hade därefter spanat in Lagerhouse..så hon kom hem med en bedårande spargris i form av en blå Bambi:) Ursöt, tack för den!

Jag är oerhört sugen på att titta på hela Sagan om ringen-trilogin, men känns onödigt att hyra den när min bror har alla filmerna hemma..kanske tar med mig dem till fjällen istället.
Have a nice day! Kram

Den siste samurajen

Jag är överväldigad, helt fylld med känslor.
Har precis sett klart på "den siste samurajen" och är tom och fylld på samma gång.
Filmen var en ren upplevelse, inte en sekund av tomhet. Känsloladdat och starkt.
Jag har aldrig sett Tom Cruise så bra som i detta skådespeleri. T.o.m ögonen levde i rollen, varenda del.
Ja..jag är helt enkelt överväldigad.

Hoppas ni haft en bra kväll. Lika bra som min.

image109

RSS 2.0