Tisdag 22a: Hello today!

Hello today! Japp, jag har åkt på en himla förkylning mitt i självaste sommaren..hur lyckas man? Har inte legat mycket ute i solen på min lediga dag då näsan, hjärnan och mitt immunförsvar varit totalt kollapsat. Tänke pigga upp mig själv och visa lite bilder på det som har hänt det sista här i mitt händelserika liv:)
Freuda (Frida) och jag bestämde ju oss för att åka och hälsa på grabbarna grus (jocce o putta) en helg och klev på bussen till Smögen. Obeskrivligt roligt hade vi på ditresan (som jag inte lyckats dokumentera alls) och en himla mysig helg på västkusten. Killarna blev..mer eller mindre tagna på sängen av att vi dök up.


Han kom i vattnet efter många om och men..


Vacker utsikt i badviken i Solvik

Min söta freuda


Pojkarna


Vackert par:)


Haha, like you alot! Jocces tröja som vi båda älskar och som jag har en tendens att lägga beslag på.


Dagen efter..


O så en liten söt Linn från utgången under fallens mitt upp i allt..:)


Byebye


Bake some!

Idag har jag varit ännu risigare än igår, därför har jag legat med huvudet i skuggan och kroppen i solen och bara slappat, löst korsord och läst:) Mamma och pappa åkte till trollhättan till ett par bekanta för ett tag sen och sen dess har jag bakat. Jag fick fnatt och satte igång alla maskiner och vispar vi har.. resultatet blev äpplemuffins med keso och chokladkakor!

Äpplemuffins med Keso



12 st
1 äpple
1 dl hasselnötter
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
2-3 ägg
1½ dl mjölk
50 g smält smör
125 g Keso

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, kärna och tärna äpplet.
Hacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt ägg, mjölk, smör, keso samt äpple och nötter.
Klicka smeten i en muffinsform och grädda mitt i ugnen i 20 min!
Ett väldigt gott och mättande mellanmål!


Chokladkakor



Ca 40 st
200 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl ljus sirap
½ dl kakao
2 ägg
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g mörk choklad

Rör smör, socker, sirap och kakao poröst.
Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn.
Blanda mjöl och bikarbonat och häll sedan ner i smeten.
Blanda ner chokladen.
Klicka ner på en plåt och grädda i 10-12 min!
Yummie cookies:)
Hoppas ni haft en bra dag i värmen! Här har det varit runt 25 grader vilket tyvärr inte uppskattats när man nästan har feber.. Nu ska jag försöka locka hit min pojkvän som fastnat framför tvn..haha. Puss på er

Mitt lilla hjärta

En liten fin kanin att titta på:) Han börjar bli gammal nu min Sniff,
men visst är han så himla fin? Puss på er!


Det var ju det då

Okej. Nu saknar jag Linköping. Något väldigt mycket dessutom. Jag har liksom inte hunnit känna efter för jag har hela tiden haft mycket att göra och haft regelbunden kontakt med lkpg-tjejerna, så det känns som jag varit på ett väldigt långt lov. Tills idag, då allt bara gick upp för mig. Det må låta som en eller två dagar för sent att inse att jag faktiskt flyttat därifrån påriktigt, men när jag tittar på gamla bilder (usch, vill inte säga "gamla" det låter så himla långt bort) så saknar jag livet där nåt otroligt. Det var så skönt att vara i en stad där man fick starta allt på nytt. Jag kände inte en kotte när jag flyttade dit och ingen visste vem jag var eller vart ifrån jag kom. Jag värderar tiden där uppe högst av allt jag gjort och hatar att ha flyttat därifrån. Om ändå Lunnevad hade varat åtminstone två år. Men, jag fick med mig mycket därifrån. Nya vänner och upplevelser. Herrejösses så finspråkig jag verkar, men bättre nio månader kunde man inte ha fått. Som vi säger; Linköping in my heart.












My day

Hey folks. Nu är jag dålig på updaten igen, i know. Men såhär mitt i sommarn är det alltid mycket att göra. Är det inte jobb är det nåt annat. Nu har jag visserligen varit i Smögen och på Gullholmen så jag har helt enkelt inte brytt mig om att höra av mig. Stängde tom av min telefon och lämnade kvar den i husvagnen för att jag inte orkade bli nådd, så himla skönt att bara stänga ute resten av världen och vara med dem man är med:)
Frida och jag tog en överraskningsresa till Jocce o Putta i Smögen och väntade i förtältet tre timmar (!!) innan de kom hem från bryggan. Där satt vi och de hade ingen aning om vad som väntade såå kul! Lite söta bilder från vårt äventyr kommer snart.

M o M var här nyss och knackade på dörren. De kom hit och lämnade en påse med lite prylar som Lena och Janne köpt till oss när de var i Italien (thank you) så jag bjöd på kaffe och ballerina (åtminstone nåt). Själv drack jag mitt nyinköpta gröna citruste; som är väldigt gott:) Ska köra Mattias hem till mormor o morfar sen så han får se matchen morfar beställt till tvn (IFK Gbg..såklart). Men först blir det gymmet! Tränar ju gratis i Thn hela sommaren tills Sportlife öppnar i Vänersborg i oktober..himla bra de.

Ikväll blire strandgatan med Frida, Patrik o Jocce! Pussar

Upp och ner

En minst sagt konstig dag har legat framför mina fötter idag. Länge planerade jag att åka till kusten efter jobbet. Har ringt halva min telefonbok med det visade sig att just denna dag då jag slutade 12.30 jobbar alla andra, eller är bortresta. Så det blev inget kusten. Småsur som jag var ringde jag Elin för att dra med mig henne till Strandgatan, men stackarn är helt myggäten så hon mådde inte så bra. Alltså har jag tillbringat hela kvällen själv. Tog en sväng ner till Skräcklan och tittade på det fina tysta vattnet. Behövde nog vara själv lite, även fast jag saknat sällskap hela dagen var det skönt att komma iväg lite helt själv och bara tänka.

Sitter och funderar på att gå och lägga mig.. men njae..

Måste se den nya filmen med Will Smith; Hancook (trailern var på reklam just precis). Will är seriöst en av de bästa skådespelarna någonsin. Han, Denzel Washington och Tommy Lee Jones slåss om titeln. Åtminstone enligt mig.
Take care! Erykah

Movienights

Hellow fellus!
Som ni redan vet är jag en filmälskare och i söndags regnade det nåt kopiöst..så jag klädde på mig regntätt och cyklade in till Hemmakväll i stan för att hyra film. Det första jag såg när jag kom in i butiken var ett stort ställ med bara "Alvin och gänget"-filmer. Självklart plockade jag en av dem men hittade även "Gone baby gone" som verkade värd att se.
Om den var!




Gone baby gone utspelar sig i nutidens USA där lilla Amanda blir kidnappad från sin drogmissbrukande mamma. Två privatdetektiver sätts in i letandet och det som visar sig vara självklart i början, tar tillslut en tvärvändning. Både relationer och förstånd sätts på spel och som tittare sitter du på helspänn och försöker förstå hur thriller-dramat ska sluta. Se den!




Jahapp, då var man ledig tom tisdag kväll då. Åker till Gullholmen på lördag men vad händer innan det?
Tänkte åka till kusten ikväll med min kära kusin, men hon fick förhinder tyvärr..saknar min prins nåt väldigt mycket också.
Men nu ska jag iaf ut i solen och gotta lite:) Take care! E

Vad glad jag blir:)



Slutade jobbet 12.30 och cyklade hem underblå himmel, vilket gjorde mig på jättebra humör!
Har legat utsträckt på gräsmattan, tuggat jordgubbar och läst SOLO i gröngräset.Himla härligt när den svenska sommaren tittar fram ordentligt! Och nu, bara sådär, har jag kommit på vad jag vill göra..jag vill jobba som journalist på en tidning. Ingen veckotidning som TTELA eller GP utan typ SOLO, Veckorevyn, Cosmopolitan..you name it.
Snacka om roligt jobb! Detta vill jag prova på:) Fuderade länge på att skicka in texter o dyl till Årebladet, då Jocce och jag skulle flyttat dit nu till hösten. Men eftersom planerna blivit ändrade (jocce fått nytt jobb här mm) så får det vänta. Men vem har sagt att det skadar att visa framfötterna? Kan man skicka in lite texter med inkluderat brev till en tidning och skriva "Hej, jag finns om ni behöver någon ny skribent till er eminenta tidning!"?

Nu luktar det pesto i hela området. Mamma och jag håller på och lagar god mat, med hemgjord pesto..mm så gott! Recept kommer senare:) Pok /Erykah

Ps. Blev överlycklig när jag såg att Kajza skrivit en liten notis till mig. Saknar henne väldigt och alla er andra lkpg-tjejer också. Puh. En lång sommar detta om vi inte får ses nånting.. Puss till er!

Yahallow

Back on track har jag redigerat bloggen lite (fortf under konstruktion) under min lediga dag.
Det tar sjuttonimig längre tid än man tänker sig när man väl börjar pilla med designen.
Känner inte riktigt att jag är haj på det än, men jag försöker iaf!

Tog en rejäl powerwalk idag och bara knallade på i 40 min, så jäkla skönt. Lyssnade på Petra "September" Marklunds stenstarka hits och det var knappt en människa ute, så jag mimade på ordentligt.

Funderar på att börja göra marknad av mina smycken, sälja dem härifrån bloggen, men måste höra mig för först så att det är några som är intresserade. På tal om inget.. jag upptäckte en amerikansk artist häromdan. Erykah hette hon. Erika fast annan stavning typ, så himla fint:) Funderar nästan på att stava om mitt namn.


(The real Erykah)

Take care! Xoxo Erykah

Skräcklan

Med solhandduken och bikinin i högsta hugg mötte jag Åsa, Malin och nyfriserade Sanna utanför Evas klipp. Helt plötsligt var alla blonda och kortklippta (förutom jag med min man) och vi traskade iväg till Kalasboden för att inhandla lite lunch. Tonfisksallad blev det för min del:)


Smörgåstårta köpte Åsa och smaskade på:) Kalasboden har ALLT!

På vägen ner till Skräcklan gick vi förbi Emmas nya (snygga!) lägenhet och gick upp för att kika på innehållet. Helt bedårande lya med bästa lägen mitt inne i stan. Jättefint inrett och det stod Emma på varenda grej:)
Tillslut kom vi ner till parken och lade oss på gräset och åt våran lunch, doppade oss i det svinkalla vattnet och gick upp för att torka och få tillbaka känseln i tårna igen.


Sanna, Emma och en stor glass


Lusen i gräset


Gräset var grönt


Sanna flippade ur när hon skulle klä på sig (ovanligt haha)

Och där var den vackra lediga dagen gjord:) Tack tjejer för massa mys!
På kvällen cyklade jag och min älsklings-jocce till Hamnkrogen och mös (massa mys denna dag) med jättegod Ceasarsallad och kaffe i kvällssolen. Pusz till er!

Vanliga hemmadagar

Tias och jag hade en seg hemmadag, då jag slutade 12.30 i tisdags. Jag kikade lite i landet och hittade alla dessa godingar (som inte blev så skarpa i min kamera):



Jordgubbar och mjölk är det bästa som finns och jag talade om för min bror att om det var någon kategori utav mat som jag var tvungen att hålla mig till så skulle det vara "Frukt & Grönt" inga tvivel!




Någon dag senare kom Elin hit för att hälsa på och då blev det slingning! När jag fixat klart hennes hår skulle vi ge oss på min, men så såg jag att det faktiskt inte ser så mörkt ut i botten, så min färg får vänta några veckor till!
Men någonting var jag ju tvungen att färga..så det fick bli fransarna. Blåsvart färg från Depend. Superbra!


Elin blev nöjd med håret:)





Sen försökte jag få min herr kanin att sitta still, men han tyckte kameran var alldeles för intressant så han var tvungen att köra fram huvudet i den. Haha.

 


Kungshamn/Smögen 27-29e

Då var det dax! Elin och jag var båda lediga och bestämde oss för att åka ut till kusten och njuta av detta. Vi fick låna mammas arbetskamrats hus under helgen (tack igen elisabeth) och tog med oss det fina vädret.
Åkte kl14.30 hemifrån och möttes av en jäkla flock folk när vi skulle in på Maxi på Torp och handla mat. När vi väl kommit därifrån möttes vi av något annat; Regn! Det öste ner och och jag kunde lika gärna struntat i att ha på vindrutetorkarna för så fort de hade gått från ena sidan till den andra blev det vattenfyllt på rutan igen. Väl framme i Kungshamn hade regnet slutat och den blå himlen visade sig för oss:) Vi packade ur våra saker och tog en promenad in i samhället vid hamnen. Båda var hur trötta som helst så vi slocknade ganska tidigt.





Lördagen hoppade vi upp tidigt för att ge oss iväg till klipporna. Solen hälsade på hela dagen och vi njöt av värmen och briset från havet (som jag doppade mig i och som var ovanligt kallt).







På eftermiddagen cyklade vi in till Smögen, tog en runda på bryggan och åt underbart god bakpotatis:)





Allra sist på dagen kan ni ju gissa vart vi tog vägen....BADEN såklart! Helt sjukt rolig kväll och det tack vare min underbara Elin! Här kommer en vääldigt snygg vimmelbild på lilla mig, som ser oerhört pigg o snygg ut (not).
Take care! Pusz


RSS 2.0