Det blev ju riktigt bra
Homemade risotto:
4 pers
3 DL RIS
1 ½ - 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
2 SALLADSLÖKAR
1 SPETSPAPRIKA
1 GRÖNT ÄPPLE
1 HÖNSBULJONGTÄRNING
1-2 DL VATTEN
6 CHAMPINJONER
1 VITLÖKSKLYFTA
SMÖR TILL STEKNING

Koka ris. Värm en stekpanna med smör och häll över riset när de är färdigt. Hacka alla grönsakerna samt äpplet & svampen och lägg i riset. Hacka vitlöksklyftan fint och lägg i. Häll över hälften av matlagningsgrädden. Salta och peppra. Rör om och låt stå någon minut. Lägg i buljongtärningen och häll över vattnet samt resten av grädden. Låt stå och bli riktigt krämigt och riv eventuellt över lite ost innan servering! :)
4 pers
3 DL RIS
1 ½ - 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
2 SALLADSLÖKAR
1 SPETSPAPRIKA
1 GRÖNT ÄPPLE
1 HÖNSBULJONGTÄRNING
1-2 DL VATTEN
6 CHAMPINJONER
1 VITLÖKSKLYFTA
SMÖR TILL STEKNING

Koka ris. Värm en stekpanna med smör och häll över riset när de är färdigt. Hacka alla grönsakerna samt äpplet & svampen och lägg i riset. Hacka vitlöksklyftan fint och lägg i. Häll över hälften av matlagningsgrädden. Salta och peppra. Rör om och låt stå någon minut. Lägg i buljongtärningen och häll över vattnet samt resten av grädden. Låt stå och bli riktigt krämigt och riv eventuellt över lite ost innan servering! :)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Det ser gott ut. Kram Farmor
Postat av: Anonym
Det där skulle Janne aldrig godkänna! ;-)
En risotto görs genom att man kokar risotto-ris i buljong med vitt vin och scharlottenlök. När det kokat ihop riktigt ordentligt, typ 20 min så öser man i nyriven parmesan. Klart! Prova det också!!! Det var det du fick när du var hemma hos oss...
Det ska vara risotto-ris och det brukar heta typ Avorio eller Arborio. Lycka till!!!
Kram, Lena
Trackback