oh gosh

HUR ska detta gå? bara genrep med publik igår och tårarna flödade efteråt. premiär ikväll och sedan nio föreställningar till! jag kommer nog gå ner i vikt så mycket vatten som jag förlorar om jag ska gråta efter varenda föreställning. pust. men..trots allt är det ju glädjetårar och det är helt underbart! den kicken man får av att stå på scenen och se alla åskådare le och må bra av det de ser gör det värt varenda sekund vi jobbat med detta. dag och natt. så...PREMIÄR IKVÄLL!!! NI MISSAR VÄL INTE DET!?

artikel i ttela idag fredag 9/10:

INTENSIVA DAGAR.  De sista repetionsdagarna är Dirty Dancings ensemble i gång från nio på morgonen till tio på kvällen. 

PREMIÄR FÖR DANSKLASSIKER


TROLLHÄTTAN

I kväll har den premiär på Hebeteatern – musikalen Dirty Dancing som bygger på kultfilmen med samma namn. TTELA besökte en repetition som präglades av fart, fläkt och glädje.

Längst fram står dansläraren Penny Johnsson, iförd vit satinklänning, blått skärp och skinnjacka. Bakom henne hoppar eleverna runt i färgglada shorts och randiga tajts.

Precis som i filmen är kläderna en sprakande mix av 1960-tal och 1980-tal. När TTELA kikar in på Hebe är ensemblen bakom Dirty Dancing inne på en av sina sista, fullspäckade repetitionsdagar. Tidigare har de hållit till i Medborgarskolans spegelsal på Granngården.

– Vi behöver naturligtvis de här dagarna för att vänja oss vid scenen. Vi flyttade in häromdagen med alla saker, säger Linda Jordeskog, som spelar rollen som Penny.

Från tidig morgon till sen kväll håller de på. Varje steg ska sitta, varje övergång flyta smidigt. Linda Jordeskog tycker att rollen som Penny är rolig eftersom den bjuder på mycket av det mesta.

Sång, dans och agerande
– Det är både sång, dans och agerande, säger hon.

Regissör är Agneta Granqvist, som också står för omarbetningen av filmens manus. Några scener är helt nya, berättar hon.

– Jag har även lagt in mer humor än vad som finns i filmen. Det är kul när man får skratta mellan varven.

Dirty Dancing anno 2009 är en produktion inom Medborgarskolans showskola. Det innebär bland annat att nivåerna på dans och skådespeleri höjts efterhand och att alla hjälpts åt med dekorbygget. Enligt Agneta Granqvist har det bidragit till en stark sammanhållning.

– Vi är totalt 35 personer, och det är en fantastisk ensemble som jobbat tajt och intensivt tillsammans, säger hon.

Gnistor utlovas
Storyn kretsar förstås kring den ångande heta kärleken mellan Baby och Johnny. På Hebe görs karaktärerna av Ida Andersson och Marcus Grönros och Agneta Granqvist berömmer både dem och resten av föreställningens unga stjärnor.

– Det ska slå gnistor om dansen, och det är det vi kommer leverera. Det kommer bli fruktansvärt bra, säger Agneta Granqvist.

Pjäsen spelas i Trollhättan denna och nästa helg, för att sedan gå på turné till i tur och ordning Vänersborg, Uddevalla och Mellerud.

Och visst sitter premiärnerverna precis där de ska.

– Jag är bara lagom nervös, så pass att man kan använda energin på ett positivt sätt, säger Linda Jordeskog.

Kommentarer
Postat av: Moster

Du var bäst, lilla My! Den lille änglabjörnen kunde kanske föreställa Patrick i sin himmel som gillar det han ser er göra!?

2009-10-10 @ 14:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0