Knektgatan

Föresten har jag glömt att berätta en sak... för er som inte tittat på Tv4 Öst kan jag tala om att det skedde ett mordhot här igår på Knektgatan (!), på exakt samma tid som Hanna och jag låg ute i solen inne på gården (!). Tv4 Öst sände ett inslag om det igår och vi fick nästan panik usch, otäckt.


Linköping . Publicerad kl 18:40, 23 apr 2008

23-ÅRING FÖRSÖKTE MÖRDA KVINNA


image185

Vid 13.30-tiden på onsdagen var det många människor i rörelse på Knektgatan i Berga. På gården lekte barn i lekparken medan deras föräldrar njöt av vårsolen.
Egon Rydberg, 66 år, hade just slagit sig ned med en kopp kaffe på en parkbänk när han lade märke till en kvinna som jagades av en man in på gården.
- Jag trodde först att det var på skoj. Men sedan såg jag att mannen slog omkull kvinnan på marken, säger Egon.
Kvinnan blev liggande precis utanför en entrédörr på Knektgatan när den barbröstade mannen fortsatte misshandeln.
- Han stod över kvinnan och dunkade flera gånger hennes huvud med full kraft mot marken.
Egon Rydberg valde i det läget att ingripa:
- Jag slet bort honom från kvinnan.
När 23-åringen avlägsnade sig från platsen lade Egon Rydberg sin hand under kvinnans huvud. Hon var då svårt skadad, med andades fortfarande.
Efter bara en kort stund återvände våldsverkaren till Knektgatan - med ett litet spädbarn i famnen. Han var fortfarande upprörd och gick fram till den liggande kvinnan. 23-åringen gick åter fram till kvinnan och stampade henne i huvudet minst tre gånger.
Polisen fick larmet strax efter klockan 13.30 sedan flera vittnen ringt. När de första patrullerna kom till platsen fanns den misstänkte gärningsmannen kvar på gården - fortfarande med spädbarnet i famnen.
Magnus Holmström, polisens yttre befäl, tog beslutet att avvakta för att inte äventyra barnets säkerhet.
- Vi fruktade att han skulle göra barnet illa.
Medan den skadade kvinnan fördes i väg i ambulans till Universitetssjukhuset började polisen spärra av ett område runt 23-åringen. Försiktigt närmade sig poliserna och vädjade lugnt till mannen att lämna ifrån sig spädbarnet. Han vägrade dock och visade tydligt med gester och skrik att ingen skulle komma i närheten.
Dramat pågick i cirka 15 minuter innan mannen till sist lät sig övertalas att sätta sig i en polisbil. När han klev in i bilen höll han fortfarande i spädbarnet.
Strax före klockan 16 på onsdagen beslutade kammaråklagare Helene Gestrin att anhålla 23-åringen för mordförsök. Ett första förhör hade då hållits med mannen. Vad som framkom i förhöret ville polisen inte kommentera.
Kvinnan kunde inte förhöras på onsdagen. US uppgav i en kortfattad bulletin att hon var svårt skadad och att hon övervakades.

Fredrik Quist


Kommentarer
Postat av: Jen

usch va läskigt :S

2008-04-24 @ 20:15:54
URL: http://www.metrobloggen.se/JenniferLindberg
Postat av: Emma

Men usch! Hemsk!

2008-04-24 @ 21:33:41
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Anna

hehe tack!
Jo jag tränar thaiboxning! Riktigt kul faktiskt!
fin blogg du har!

2008-04-24 @ 21:57:13
URL: http://annakubel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0